CARSNEWS
NEW MODELS

Έσπασε το ταμείο η Ferrari F2002 του Michael Schumacher

Η τιμή που πωλήθηκε η εν λόγω F2002 ανέβηκε στο ασύλληπτο ποσό των 5.995.718 ευρώ αναδεικνύοντας το συγκεκριμένο μονοθέσιο ως το δεύτερο ακριβότερο που έχει πωληθεί στην ιστορία της F1. Υπενθυμίζεται πως μια F2001 είχε πωληθεί πριν από δύο χρόνια έναντι περίπου 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Με αυτή την F2002 υπ΄αριθμόν σασί 219 o Michael Schumacher είχε νικήσει στο GP του San Marino, της Γαλλίας και της Αυστρίας (συνολικά ο Γερμανός είχε κάνει 11 νίκες εκείνη την σεζόν). Μέχρι το 2012 το μονοθέσιο βρισκόταν στην συλλογή ενός Ιάπωνα και από εκεί ο αγοραστής της την διέθεσε στην δημοπρασία που έκανε ο οίκος RM Sotheby’s στο Abu Dhabi.

Η συγκεκριμένη έχει στο βιογραφικό της 15 νίκες, 11 pole και 15 ταχύτερους γύρους. O νέος κάτοχος της F2002 θα την παραλάβει από την πίστα του Fiorano και μετά από το σέρβις που θα κάνουν οι μηχανικοί της Ferrari στο κιβώτιο και στον τρίλιτρο V10. Ένα μέρος των εσόδων θα δοθεί στο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα «Keep Fighting, Never Give Up Foundation» του Michael Schumacher.

Related Articles

ZITY: H νέα car-sharing υπηρεσία της Renault

cars

Μετά κορωνοϊόν προφήτες

cars

Aehra SUV: Η μιλανέζικη πρόταση στα πολυτελή EV είναι γεγονός (photos)

cars

Διαρροή για την BMW M5!

cars

H ασύλληπτη συλλογή αυτοκινήτων του Lewis Hamilton

cars

BYD: Ανακοινώθηκαν οι τιμές των ηλεκτρικών Han, Atto 3 και Tang στη Γαλλία

cars

Θα αγοράζατε μέσω eBay μία Ferrari;

cars

Ο Stig «ξεζουμίζει» την BMW M3 Touring στο Nurburgring (video)

cars

Έτοιμη και η ανανεωμένη BMW 5

cars