CARSNEWS
NEW MODELS

Έτοιμος ο Coletta για αντι-Binotto!

Σύμφωνα με την «Corriere della Sera», η διπλή εγκατάλειψη της Αυστρίας έπειτα από μόλις… 20 δευτερόλεπτα αγώνα, οδήγησε τους John Elkann και Louis Camilleri σε σκέψεις αναφορικά με το εάν θα πρέπει άμεσα να υπάρξουν αλλαγές προσώπων στη «σκουντερία».

Επί της ουσίας, το ουγγρικό γκραν πρι αποτελεί μια τελευταία ευκαιρία για τον Binotto προκειμένου να αναστρέψει το εις βάρος του κλίμα, καθώς ήδη ο κλοιός έχει σφίξει εξαιρετικά. Μάλιστα ήδη έχει πέσει στο τραπέζι το όνομα του Antonello Coletta, ο οποίος είναι επικεφαλής της Ferrari Attività Sportive GT.

Γεννημένος στις 27 Φεβρουαρίου 1967 στη Ρώμη, ο Antonello Coletta σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Sapienza της ιταλικής πρωτεύουσας. Πρωτοεμφανίστηκε στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 1991 ως Sporting Director της ομάδας Forti Corse, η οποία τότε συμμετείχε στη Formula 3 και στη Formula 3000. Ακολούθησε η συνεργασία του ως Sporting Director, με την Peugeot Ιταλία το 1993 και στην Alfa Romeo το 1995.

Στη Ferrari πήγε το 1997 ως συντονιστής του Ferrari Challenge, μια θέση που κατείχε μέχρι το 2003, όταν έγινε επικεφαλής του τμήματος Ferrari Corse Clienti. Από τις 17 Φεβρουαρίου 2014, ο Coletta ανέλαβε το νέο ρόλο του επικεφαλής του τμήματος αθλητικών δραστηριοτήτων, το οποίο συγκεντρώνει τη λειτουργία της Formula 1 και εκείνων των Corse Cliente – Ferrari Challenge, GT racing, F1 Clienti και των προγραμμάτων XX.

Όταν δεν βρίσκεται στο Maranello, ο Antonello ζει στη Ρώμη με τη σύζυγό του Maria Luisa και τις κόρες Susanna και Camilla. Στον ελεύθερο χρόνο του, του αρέσει να διαβάζει, αλλά και να παρακολουθεί άλλα αθλήματα, ειδικά ποδόσφαιρο και αγώνες μοτοσικλέτας.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τα πλεονεκτήματα των αυτόματων κιβωτίων (βίντεο)

cars

Μια Shelby GT350R του 1965 μπορεί να γίνει η ακριβότερη Mustang

cars

Αρχίζει σύντομα η παραγωγή του BMW iX3

cars

Δυστυχώς, δεν θα υπάρξει Audi RS1

cars

H TVR προσπαθεί να συγκεντρώσει πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια

cars

Νέες φωτογραφίες μάς φέρνουν πιο κοντά στο Toyota Yaris SUV

cars

H Honda θέλει και δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο για την Ευρώπη

cars

Παράλογοι νόμοι αυτοκινήτων: Μέρος ΙΙ

cars

Video Test Ride: Yamaha R7

cars