CARSNEWS
NEW MODELS

Έτοιμο για την πρεμιέρα του και το Hyundai Elantra

Η ονομασία μπορεί να μας είναι οικεία από παλιά (τότε που το 1.600άρη μοτέρ είχε σχεδιασθεί από την Mitsubishi) μιας και το Elantra κυκλοφορούσε και στην Ευρώπη ως ένα μεγάλο σεντάν. Εδώ και περίπου τις τελευταίες δύο δεκαετίες η Hyundai έχει εστιάσει με το Elantra κυρίως στην αμερικανική αγορά (και φυσικά στην ασιατική) με το στίγμα του καλοφτιαγμένου και οικογενειακού μοντέλου.

Μάλιστα αυτή η τοποθέτηση έχει δημιουργήσει μια πολύ καλή εισροή κερδών για την Hyundai και ένα άμεσο ανταγωνιστή απέναντι στα Toyota Corolla/ Camry. Στη νέα του γενιά το Elantra θα αποκτήσει μια ακόμη πιο δελεαστική σχεδίαση με δυναμικά άκρα, όπως μπορούμε να διακρίνουμε από τα σχετικά teaser σκίτσα και βίντεο.

To εσωτερικό φαίνεται να ακολουθεί μια μίνιμαλ κατεύθυνση με την κεντρική οθόνη αφής να προεξέχει από το ταμπλό και να αγκαλιάζει τον πίνακα οργάνων. Μια σχεδίαση που είδαμε και στο νέο i20. Από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι το νέο τριάκτινο τιμόνι και μία κόκκινη ρίγα που διατρέχει το ταμπλό, παράλληλα με τους λεπτούς αεραγωγούς.

Από πλευράς διαστάσεων το νέο Elantra αναμένεται να μεγαλώσει και να είναι πιο ευρύχωρο με αυξημένη πρακτικότητα. Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τους κινητήρες βενζίνης SmartStream και ίσως το νέο 1.500άρη της εταιρίας. Επίσης, υπάρχει περίπτωση της προσθήκης μίας υβριδικής ή plug-in έκδοσης. Περισσότερα με την πρεμιέρα του νέου Elantra στις 17 Μαρτίου.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ο νέος υπερυπολογιστής της Audi

cars

Στις 20 «Most Admired Companies» η Mercedes-Benz Hellas

cars

Αυτό το Audi RS Q8 με τα 700 άλογα… έχει το 0-100 για πλάκα!

cars

Στενές επαφές τρίτου τύπου με την ηλεκτροκίνητη Mercedes EQA

cars

Ο καθρέφτης που (δεν) άλλαξε την αυτοκινητοβιομηχανία

cars

Θα αγόραζες ένα… γυμνό Audi A3 σε τιμή ευκαιρίας;

cars

To VW Arteon Shooting Brake είναι ένα υπερμεγεθυμένο Scirocco

cars

Νέο VW Golf GTE: Στην Autobahn με 230 km/h! (βίντεο)

cars

O Ken Block ντριφτάρει με το ηλεκτροκίνητο Ford Fiesta ERX των 622 ίππων! (Video)

cars