CARSNEWS
AUTONEWS

Έτοιμο και το ευρωπαϊκό Kia Picanto!

Ενώ η βιομηχανία του αυτοκινήτου αρχίζει να αποκτά ρυθμό με παρουσιάσεις νέων μοντέλων δεξιά κι αριστερά, έπειτα από την αναγκαστική παύση που προκλήθηκε από την πανδημία, η Kia παρουσιάζει το ανανεωμένο Picanto αρχικά για την κορεατική αγορά και τώρα, για την ευρωπαϊκή. Οι αλλαγές όσον αφορά στο design αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό ότι έχουμε δει με το μοντέλο που είναι γνωστό ως “Morning” στην αγορά της Ν. Κορέας αλλά με την ευρωπαϊκή έκδοση, βλέπουμε για πρώτη φορά τις διαφορετικές, “GT-Line” και “X-Line” που συμπληρώνουν την γκάμα του Picanto στην δικιά μας αγορά.

Βλέπουμε λοιπόν τους διαφορετικούς προφυλακτήρες, τα ανασχεδιασμένα εμπρός φωτιστικά σώματα, τα LED πίσω και τις ειδικές για τις συγκεκριμένες εκδόσεις, εκδοχές της “tiger nose” γρίλιας. Στο εσωτερικό από την άλλη, η Kia αναβαθμίζει την οθόνη του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης σε ολόκληρη την γκάμα από τις 7 ίντσες, στις 8 ενώ προστίθεται η συμβατότητα με Apple CarPlay και Android Auto. Το σύστημα επωφελείται και από την τελευταία εκδοχή του UVO, συστήματος τηλεματικής της κορεατικής φίρμας ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο αέρας της ανανέωσης έφερε επιπλέον χρώματα, επιπλέον ταπετσαρίες και επιπλέον συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης οδήγησης.

Η μεγαλύτερη όμως αλλαγή, μάλλον εντοπίζεται στον τομέα των μηχανικών – κάτι το οποίο δεν γίνεται άμεσα εμφανές αν κοιτάξει κάποιος μονάχα τα απόλυτα νούμερα της ιπποδύναμης και της χωρητικότητας των κινητήρων. Κι αυτό, γιατί τα 3 νέα σύνολα ανήκουν στην οικογένεια “Smartstream” και εστιάζουν περισσότερο στην οικονομία και τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων παρά στην αύξηση της ιπποδύναμης κατά… μερικούς ίππους που ενδεχομένως να μην γίνουν άμεσα αισθητοί από τους πελάτες. Έτσι, έχουμε δύο ατμοσφαιρικούς βενζινοκινητήρες με χωρητικότητα 1,0 και 1,2 λίτρων και απόδοση 67 και 85 ίππων και έναν υπερτροφοδοτούμενο 1.000άρη με 100 ίππους. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η προσθήκη ενός αυτοματοποιημένου, 5-τάχυτου, μηχανικού κιβωτίου που σύμφωνα με την Kia, συνδυάζει την… ευκολία ενός φυσιολογικού αυτόματου με την μείωση στην κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων. Περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά, θα έχουμε στο προσεχές μέλλον καθώς το λανσάρισμα του ανανεωμένου Picanto στην αγορά είναι προγραμματισμένο για το 3ο τρίμηνο του 2020.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

«Κόντρα» Θεμιστοκλέους – Νοτοπούλου στη Βουλή: «Περισσότερο σεβασμό» – «Ξαναστήσαμε το ΕΣΥ στα πόδια του

Bury

Kia EV6. Το νέο ηλεκτρικό crossover είναι σχεδόν έτοιμο.

cars

Διευκρινίσεις για τον πατέρα που κατήγγειλε την κακοποίηση του γιου στη Νίσυρο – «Εκκρεμούσε απόφαση απαγόρευσης εισόδου στη χώρα»

cars

Yenko Camaro: Κτήνος 1.000 ίππων απευθείας από την αντιπροσωπεία!

cars

Skoda. Με ένα κλικ ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα σε προνομιακές τιμές

cars

Exit Warning: Αποφυγή ατυχημάτων από το άνοιγμα μιας πόρτας

cars

Skoda Octavia RS iV. Το επόμενο “Rally Sport” κεφάλαιο θα είναι υβριδικό!

cars

Citroen C3 AirCross C-Series

cars

«Δίνουμε μάχη», λέει ο δικηγόρος του Γεράσιμου, που προσπαθεί να επανέλθει μετά τα Τέμπη

cars