CARSNEWS
AUTONEWS

Έτοιμο και το Audi SQ5 Sportback με diesel δύναμη!

Η Audi παρουσίασε το Q5 Sportback πίσω στον… μακρινό Σεπτέμβριο αλλά από εκείνη την παρουσίαση κάτι έλειπε. Η γερμανική εταιρία ανέφερε πως η κορυφαία, ελλείψει μίας καθαρόαιμης RS, “S” έκδοση θα προστεθεί στην γκάμα αργότερα και αυτή η στιγμή έφτασε λίγο πριν περάσουμε στον τελευταίο μήνα του έτους. Έτσι, έχουμε μπροστά μας το SQ5 Sportback που εξακολουθεί να κινείται (σε αντίθεση με τα μεγαλύτερα SQ7 και SQ8 που “μεταπήδησαν” σε βενζινοκινητήρες) με έναν πετρελαιοκινητήρα. Αυτός είναι ένας υπερτροφοδοτούμενος V6 με χωρητικότητα 3,0 λίτρων και απόδοση 341 ίππων με 700 Nm ροπής.

Μπορεί να μην ακούγονται πολλά, αλλά ούτως ή άλλως το SQ5 Sportback δεν είναι σχεδιασμένο για να βάλει φωτιά στην άσφαλτο. Μιλάμε για ένα “crossover utility vehicle” ή CUV αν προτιμάς με επιβλητική εμφάνιση, σπορ χαρακτηριστικά και την δυνατότητα να μεταφέρει τους επιβάτες του με υψηλή μέση ωριαία ταχύτητα με άνεση για μεγάλες αποστάσεις. Σε κάθε περίπτωση, τα πρώτα 100 km/h από στάση έρχονται σε 5,1 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Άξιο αναφοράς είναι πως για να αναβαθμίσει τον πετρελαιοκινητήρα του SQ5 Sportback, η Audi αντικατέστησε τα αλουμινένια πιστόνια με νέα, από σφυρήλατο ατσάλι, τοποθέτησε μπεκ υψηλής ακρίβειας και τον εξόπλισε με ένα ήπια υβριδικό σύστημα που μειώνει την κατανάλωση ενώ παράλληλα βελτιώνει την απόκριση χάρη στον ηλεκτρικό compressor που επιταχύνει την αύξηση της πίεσης υπερπλήρωσης. Κατά συνέπεια, το SQ5 Sportback δεν καταναλώνει περισσότερα από 7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα κατά μέσο όρο.

Όσον αφορά στην εμφάνιση, έχοντας ήδη δει την standard έκδοση, η “S” δεν διαθέτει κάτι που να προκαλεί έκπληξη. Υπάρχουν οι αναμενόμενες σπορ πινελιές τόσο στο εξωτερικό όσο και στην καμπίνα που “χτίζουν” πάνω στο ήδη εντυπωσιακό παρουσιαστικό του μοντέλου χωρίς υπερβολές. Το λανσάρισμα του Q5 Sportback και του SQ5 Sportback στην αγορά αναμένεται κατά το πρώτο μισό του 2021 ενώ οι παραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει και για τα δύο μοντέλα. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την Sportback έκδοση του Audi Q5, μπορείς να ακολουθήσεις αυτόν τον σύνδεσμο.

The post Έτοιμο και το Audi SQ5 Sportback με diesel δύναμη! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Across είναι το νέο SUV της Suzuki και βασίζεται στο Toyota RAV4!

cars

Η Ford περιορίζει τη συνεργασία με την VW στα ηλεκτρικά

cars

Kosmocar. Δίνει τρείς μήνες παράταση στα μοντέλα όλων των μαρκών της

cars

ID.4. Με έμφαση και στη σχεδίαση

cars

Mercedes-AMG GLA 45. Με την γνωστή, επιτυχημένη συνταγή!

cars

Η Volvo πρέπει να γίνει δημιουργική για το επόμενο V40!

cars

Στα άδυτα μιας θρυλικής μάρκας – Εξατομικευμένες ξεναγήσεις πελατών στο εργοστάσιο της Bentley

cars

Νέο VW Golf. Και με προχωρημένο σύστημα κλιματισμού

cars

Νέο Nissan Juke. Ρηξικέλευθο και πάλι

cars