CARSNEWS
NEW MODELS

Έτοιμο το σούπερ ηλεκτρικό Aspark Owl

«Ανυπομονούμε πραγματικά να παραδώσουμε τo Owl στους πρώτους μας πελάτες, οι οποίοι θα βιώσουν ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο οδήγησης και επιτάχυνσης. Έχουμε δεσμεύσει ακόμη περισσότερους πόρους και μηχανικούς στο πρότζεκτ ώστε το Aspark να συνεχίσει να εξελίσσεται για πελάτες σε όλο τον κόσμο», λέει ο CEO της Aspark, Mr. Yoshida.

Το Aspark Owl χρειάστηκε περίπου τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί και όπως λέει η εταιρία είναι έτοιμο για να καταρρίψει πολλά ρεκόρ ταχύτητας έχοντας ανακοινώσει ένα ενδεικτικό 0-96 km/h σε μόλις 1,72 sec! Μια άλλη τιμή που εντυπωσιάζει είναι το 0-300 km/h που ολοκληρώνεται σε 10,6 sec!

Tο σύστημα πρόωσης περιλαμβάνει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που συνδυαστικά αποδίδουν 2.012 PS και εξασφαλίζουν μια τελική ταχύτητα 400 km/h. Μιλάμε για απίστευτα νούμερα που πηγή ενέργειας μια σχετικά μικρή μπαταρία χωρητικότητας 64 kWh που θεωρητικά δίνει μια αυτονομία στα 450 km.

Αν και η Aspark δεν έχει δώσει πλήρη στοιχεία λογικά το πολύ αεροδυναμικό σχήμα (έχει ύψος μόλις 99 cm) θα συνδυάζεται με ένα πολύ χαμηλό απόβαρο χάρη και στην εκτενή χρήση CFRP. Τέλος να πούμε πως το Owl αρχικά θα κατασκευαστεί 50 φορές στην τιμή των 2,9 εκατομμυρίων ευρώ. Φήμες λένε πως η Aspark θα κυνηγήσει και το ρεκόρ στο Nurburgring

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πρόωρο τέλος για τους κινητήρες βενζίνης και diesel στη M. Βρετανία

cars

Δείτε πόσο εύκολα κατάφερε να κλέψει μια BMW M2 Competition (video)

cars

Pole position σε 55 δευτερόλεπτα στο Μπαχρέιν!

cars

Οι 20 τεχνολογίες που θα κυριαρχήσουν στην δεκαετία του 2020

cars

Preview και πρόγραμμα GP Σάο Πάολο: Σάμπα και sprint

cars

Ο Lewis Hamilton φτιάχνει δική του ομάδα για το πρωτάθλημα Extreme E

cars

Πιο κοντά στην Ευρώπη το προσιτό Coupe SUV της VW

cars

H… Τaycan της Hyundai είναι ένα αυτόνομο ηλεκτρικό 4θέσιο κουπέ!

cars

Με “μπαταρία” και 245 ίππους η Skoda Octavia RS iV (video)

cars