CARSNEWS
AUTONEWS

Έφοδος στα κεντρικά της VW καθώς το “dieselgate” συνεχίζει…

Άλλη μία έφοδο στα κεντρικά της Volkswagen στο Wolfsburg της Γερμανίας πραγματοποίησαν οι αρχές την περασμένη Τρίτη καθώς οι έρευνες συνεχίζονται στους πετρελαιοκινητήρες της εταιρίες αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων τους. Αυτή τη φορά όμως, οι αρχές εστίασαν στον EA288, τον διάδοχο του EA189 που βρέθηκε στην καρδιά του dieselgate σκανδάλου όταν η Volkswagen ομολόγησε τις παρατυπίες στις αμερικανικές αρχές πίσω στο 2015.

Σε αντίθεση με εκείνη την περίπτωση πάντως, η Volkswagen θεωρεί πως η έρευνα είναι αβάσιμη καθώς αφορά ένα θέμα για το οποίο ενημέρωσε η ίδια τις αρχές. Πρόκειται για την “αδυναμία” του EA288 πετρελαιοκινητήρα να ειδοποιήσει για την αστοχία ενός φίλτρου στις προσομοιώσεις αλλά η VW τονίζει πως ο κινητήρα συμμορφώνεται με τους κανονισμούς εκπομπών ρύπων και δεν διαθέτει οποιουδήποτε είδους “defeat device” για την χειραγώγηση τους. Παρόλα αυτά, συνεργάζεται πλήρως με τις γερμανικές αρχές.

Να θυμίσουμε ότι μέχρι στιγμής, το σκάνδαλο dieselgate κόστισε στην Volkswagen περί τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα, νομικά κόστη και επισκευές αυτοκινήτων ενώ παράλληλα, σήμανε την αρχή για την απαξίωση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων, κυριολεκτικά και μεταφορικά, καθώς αφορούσε περίπου 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως. Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις σχετικά με τη νέα έρευνα και θα ενημερώσουμε για οτιδήποτε νεότερο.

Related Articles

Οι Αθανασούλας – Ζακχαίος στο Ράλλυ Ακρόπολις

cars

Dacia Duster 1.3 TCe 150 PS. Αποκάλυψη

cars

Το Aznom Palladium είναι μία πολύ περίεργη περίπτωση!

cars

Νέο MINI Countryman S ALL4

cars

Volvo S90, V90 & V90 Cross Country . Ανανεωμένα και με ήπιους υβριδικούς κινητήρες

cars

Το Opel Combo-e προσφέρει ηλεκτροκίνηση χωρίς συμβιβασμούς.

cars

Το Renault Arkana “μεταναστεύει” στην Ευρώπη.

cars

Toyota: Το κερασάκι στην τούρτα θα είναι ένα hypercar 1.000 ίππων για τον δρόμο.

cars

Απομονωμένος και φρουρούμενος στο «Τζάνειο» ο δολοφόνος της Κυριακής – Γιατί δεν επέστρεψε στον Κορυδαλλό

Bury