CARSNEWS
AUTONEWS

Έφτασε και η BMW 4 Series Convertible, με υφασμάτινη οροφή.

Η τελευταία προσθήκη μετά την Coupe και την κορυφαία M4 στην γκάμα της 4 Series είναι σχεδόν… παραδοσιακά, η Convertible έκδοση η οποία παρουσιάστηκε επίσημα από την BMW αλλά όχι με το hard-top της προηγούμενης έκδοσης. Η γερμανική εταιρία αποφάσισε να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό και να λανσάρει την 4 Series Convertible με υφασμάτινη οροφή η οποία χρησιμοποιεί τοξωτά στοιχεία και ένα γυάλινο πίσω παράθυρο που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της BMW, προσφέρει αναβαθμισμένη ακουστική και θερμική άνεση σε σύγκριση με μία απλή υφασμάτινη οροφή.

Το σύστημα είναι 40% ελαφρύτερο από το hard-top της προηγούμενης γενιάς και δεν χρειάζεται περισσότερα από 18 δευτερόλεπτα για να ανοίξει ή να κλείσει – με την διαδικασία να επιτρέπεται ακόμα και με ταχύτητα έως 50 km/h. Επιπλέον, χάρη στις ενισχύσεις που έκανε η BMW στο πλαίσιο, η στρεπτική ακαμψία του έχει αυξηθεί κατά 4%. Κατά τα άλλα, δεν έχουν αλλάξει πολλά στον σχεδιασμό της Convertible συγκριτικά με την Coupe και αυτό σημαίνει ότι η πολωτική μάσκα αλλά και όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της τελευταίας εντοπίζονται και στην ανοιχτή έκδοση με την αντικατάσταση της οροφής να είναι ένα bonus για όποιον προτιμά τις βόλτες με τον αέρα στα μαλλιά.

Όσον αφορά στα κινητήρια σύνολα με τα οποία είναι διαθέσιμη η 4 Series Convertible, δεν έχουμε καμία αλλαγή οπότε η γκάμα ξεκινά με την 420i Convertible που κινείται χάρη σε έναν δίλιτρο βενζινοκινητήρα 184 ίππων και 300 Nm ροπής και… κορυφώνεται με την M440i xDrive Convertible με τον mild-hybrid εξακύλινδρο, 3-λιτρο βενζινοκινητήρα των 374 ίππων και 500 Nm ροπής. Προς το παρόν, ο μοναδικός διαθέσιμος πετρελαιοκινητήρας είναι ο δίλιτρος της 420d Convertible αλλά αργότερα θα προστεθούν οι 430d και M440d x Drive Convertible που εξοπλίζονται με ένα εξακύλινδρο εν σειρά, 3-λιτρο, mild-hybrid σύνολο που στην πρώτη παράγει 286 ίππους και 650 Nm ροπής και στην δεύτερη 340 ίππους και 700 Nm ροπής.

The post Έφτασε και η BMW 4 Series Convertible, με υφασμάτινη οροφή. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

«Μη εξουσιοδοτημένα άτομα έχουν τον έλεγχο πλοίου» ανοικτά της Σομαλίας, λένε βρετανικές υπηρεσίες

cars

McLaren 765LT Spider. Και ανοιχτή και τρομερά γρήγορη!

cars

Κινδυνεύει το Suzuki Jimny λόγω εκπομπών;

cars

SYM Joymax 300. Τα έχει όλα

cars

ΔΕΗ blue και AVIS συνεργάζονται για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης

cars

Η Ευρώπη σκληραίνει την στάση της απέναντι στις εκπομπές CO2!

cars

Η Mazda είναι έτοιμη να αποκαλύψει το νέο BT-50.

cars

Νέος «τιμονιέρης» στην Cupra

cars

Η BMW θα γίνει η πρώτη που θα υιοθετήσει το σύστημα Apple CarKey.

cars