CARSNEWS
F1 & RACES

Έως και το 2024 στη Ferrari o Leclerc!

Ο Charles Leclerc επέκτεινε το συμβόλαιο συνεργασίας του με τη Scuderia Ferrari έως και το τέλος του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2024!

Ο Μονεγάσκος που εντυπωσίασε φέτος στην πρώτη του σεζόν με την ιταλική ομάδα, ανήκε ουσιαστικά στο δυναμικό της από το 2016 όταν και έγινε μέλος της Ferrari Driver Academy.

Φέτος, μετά από το «αγροτικό» του στην Alfa Romeo Sauber, βρέθηκε στο πλευρό του Sebastian Vettel και απέδειξε πως όχι απλά μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού αλλά και να αναλάβει το ρόλο του ηγέτη της Scuderia.

Έτσι το συμβόλαιο που είχε έως το 2022 επεκτάθηκε, προφανώς με εντυπωσιακά αναπροσαρμογή όρων και απολαβών, ώστε να καταφέρει η ομάδα του Μαρανέλο να τον κρατήσει στις τάξεις της.”

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παραμείνω στη Scuderia Ferrari. Η σεζόν που πέρασε, στην οποία οδηγούσα για τη πιο φημισμένη ομάδα της Formula 1, ήταν μία σεζόν όνειρο για μένα. Ανυπομονώ να απολαύσω την ακόμα πιο στενή σχέση με την ομάδα, μετά το έντονο και συναρπαστικό 2019. Περιμένω με ενδιαφέρον να δω τι κρύβει το μέλλον και δεν μπορώ να περιμένω για την εκκίνηση της νέας σεζόν», είπε ο Leclerc.

Από πλευράς Ferrari, την επέκταση της συνεργασίας σχολίασε ο επικεφαλής της, Mattia Binotto: «Μετά από κάθε αγώνα φέτος, η επιθυμία να επεκτείνουμε το συμβόλαιό μας με τον Charles γινόταν και πιο εύλογη. Αυτή η εξέλιξη σημαίνει πως θα είναι μαζί μας για τις επόμενες πέντε σεζόν. Επιδεικνύει πως ο Charles και η Scuderia έχουν κοινό μέλλον. Είναι μέλος της οικογένειάς μας από το 2015 και είμαστε περισσότερο από περήφανοι για όσα πετυχαίνουμε με την Ακαδημία μας. Είμαι σίγουρος πως μαζί με τον Charles θα γράψουμε πολλές νέες σελίδες στην ιστορία της Ferrari».

O 22χρονος μετρά ήδη 42 εκκινήσεις στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Με τη Ferrari πανηγύρισε 2 νίκες και 7 pole positions (περισσότερες από κάθε άλλο οδηγό φέτος), ανέβηκε 10 φορές στο βάθρο, σημείωσε τέσσερις ταχύτερους γύρους και η συνολική του βαθμολογική συγκομιδή ανέβηκε στους 303 πόντους.

Όμως το σημαντικότερο για τον Leclerc είναι πως έκλεισε τη σεζόν μπροστά από τον Vettel, παρότι η πρώτη του στο Μαρανέλο. Και ειδικά με την εμφάνιση και τη νίκη στην έδρα της ιταλικής ομάδας, στη Μόντσα, είναι σαφές πως στο πρόσωπό του η Scuderia βρήκε το νέο της ηγέτη. Με ότι κι αν σημαίνει αυτό σε ότι αφορά στα σενάρια έλευσης του Lewis Hamilton το 2021.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίο F1 Vlog της σεζόν με «συνοδηγό» την Αριάνα Παπαγιάννη

Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)

Έχει δρόμο ακόμα μπροστά του ο Schumacher

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Όλο και πιο κοντά στην Aston Martin o Vettel!

cars

Ηρέμησε ο Russell, δεν κατηγορεί πλέον τον Bottas για τη σύγκρουσή τους

cars

Bottas opens up on new ‘addiction’ outside F1

cars

Η νέα πίστα στη Σαουδική Αραβία που θα αλλάξει τα δεδομένα (+video)

cars

F1: Το καλεντάρι για το 2024 – Με τρεις σαββατιάτικους αγώνες η σεζόν

cars

Κατά… 98% στο καλεντάρι της F1 το Μουτζέλο!

cars

Και το 2021 στη Mercedes o Valtteri Bottas

cars

Η Θεσσαλονίκη πατάει γκάζι με το Λευκό Πύργο να μετατρέπεται σε πίστα της Formula1

cars

Η Ferrari γκρινιάζει για το «ενδιαφέρον» της Mercedes

cars