CARSNEWS
NEW MODELS

Ήρθαν και τα πρώτα ηλεκτρικά θωρακισμένα οχήματα χρηματαποστολών

Η εξάπλωση της ηλεκτροκίνησης ανοίγεται ολοένα και σε περισσότερα και κάπως ιδιαίτερα πεδία, όπως για παράδειγμα τα θωρακισμένα οχήματα και δη εκείνα τα οποία εκτελούν χρηματαποστολές.

Η ΜΑΝ παρουσίασε το eTGE (αδελφό μοντέλο του VW e-Crafter) το οποίο κατασκεύασε σε συνεργασία με την εταιρία STOOF για την άρμωση και θα εκτελεί δρομολόγια για την εταιρία Prosegur, η οποία διαθέτει έναν στόλο 900 οχημάτων στην Γερμανία.

Μέχρι στιγμής υπήρχαν διάφορων εκδοχών ΕV για μεταφορές χρημάτων, όμως το συγκεκριμένο είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό στον κόσμο. 

Η εταιρία που έφτιαξε την θωράκιση προσπάθησε να χρησιμοποιήσει όσο γίνεται περισσότερο συγχρονα και ελαφριά υλικά, με αποτέλεσμα το συνολικό απόβαρο να είναι στα 3.150 κιλά.

Η μπαταρία που χρησιμοποιείται είναι η ίδια του e-Golf στις 35,8 kWh η οποία εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 120-130 χλμ με βάση το πρότυπο WLTP.

Οι συνήθεις διαδρομές που κάνουν τα συγκεκριμένα van είναι μεταξύ 60 και70 χιλιομέτρων κάθε μέρα. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι μετά την τοποθέτηση της θωράκισης αλλά και με το έξτρα βάρος της μπαταρίας μειώνεται το ωφέλιμο φορτίο.

Προς το παρών το συγκεκριμένο van βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών, τις οποίες αν περάσει θα δώσει το ΟΚ για εξηλεκτρισμό όλων των αυτοκινήτων που έχει η συγκεκριμένη εταιρία (και όχι μόνο αυτή) στην Γερμανία.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ο “χορός” των πίσω καθισμάτων της νέας Mercedes-Benz GLA

cars

Βιετναμέζικη «απόβαση» στις ΗΠΑ

cars

Το Tesla Model S και ως νεκροφόρα για τους… αμετανόητους οικολόγους!

cars

Τι μάθαμε από την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου Toyota Yaris

cars

Το νέο, καυτό SUV του Χρυσού Τεντόγλου

cars

Τα Ford Puma και Kuga σε νέες τιμές με όφελος έως 2.642 ευρώ

cars

INTERAMERICAN: Το κοινωνικό της “αποτύπωμα” αντιστοιχεί σε 352 εκατ. στο ΑΕΠ!

cars

Στο σφυρί μια συλλεκτική Lotus Esprit Turbo

cars

Πως σχεδίασα την πρώτη BMW X5 (βίντεο)

cars