CARSNEWS
AUTONEWS

Ακόμα περιμένουμε τα νέα Z και GT-R…

Τα sports cars είναι μία πολύ ειδική περίπτωση. Πάντοτε ήταν, όμως τώρα ειδικότερα, με την βιομηχανία αυτοκινήτου να διανύει ένα μεταβατικό στάδιο καθώς εισέρχεται για τα καλά στην εποχή του εξηλεκτρισμού, είναι είδος προς εξαφάνιση. Οι περισσότεροι, μη-premium κατασκευαστές τα έχουν βάλει στον πάγο καθώς υπάρχουν άλλες προτεραιότητες ενώ ακόμα και αυτά που λανσάρονται στην αγορά, είναι αποτέλεσμα συνεργασιών. Μέσα σε όλα αυτά λοιπόν, τι σκοπεύει να κάνει η Nissan με τις δικές της προτάσεις;

Από τη μία, έχει το “Z-car” – το μοντέλο που όπως δηλώνει η ίδια, εκδημοκράτισε την κατηγορία των sports cars προσφέροντας τις συγκινήσεις και τις επιδόσεις ενός τέτοιου, σε προσιτή τιμή, κυκλοφορεί περισσότερα από 10 χρόνια. Το GT-R, ο θρυλικός φονέας γιγάντων που σε κάθε γενιά του σοκάρει με την σχέση τιμής-απόδοσης, παρουσιάστηκε το 2007! Αμφότερα λοιπόν, είναι “κουρασμένα” και έχουν επιτακτική ανάγκη την ανανέωση. Η Nissan όμως είναι προετοιμασμένη να περιμένει ώστε να γίνουν όπως πρέπει – γιατί θα γίνουν, υπάρχουν στα πλάνα της εταιρίας για το μέλλον, απλά πρέπει να είναι… σωστά.

Ο επικεφαλής προϊοντικού σχεδιασμού της εταιρίας, Ivan Espinosa, αποκάλυψε ότι μπορούμε να “περιμένουμε κάτι σχετικό, σύντομα” αλλά χωρίς να διευκρινίζει τι είναι αυτό που θα περιμένουμε και πώς ορίζει το σύντομα. Όπως και να έχει, είναι θετικό ότι η Nissan μιλάει γι’ αυτό. Όταν ρωτήθηκε δε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με κάποια άλλη φίρμα στον συγκεκριμένο τομέα, είπε πως η εταιρία είναι πάντοτε ανοιχτή σε δυνητικές συνεργασίες αλλά δεν υπάρχουν “χρυσοί κανόνες”. Τόσο το Z-car όσο και το GT-R είναι σύμβολα για τη Nissan και στην εξέλιξη τους, από το αρχικό design έως και τις επιλογές για τα μηχανικά, περιλαμβάνονται πολλές, “λεπτές” αποφάσεις ώστε να μείνουν πιστά στις αξίες τους.

Related Articles

Η Skoda επιταχύνει το πρόγραμμα του νέου Fabia.

cars

Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. Με υπευθυνότητα στην μάχη για την πανδημία COVID-19

cars

Ψυχοκόρες – Spoiler: Η Φρόσω πιέζει τον Μέλιο να φύγουν από το σπίτι του Νάτση – Τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια

Bury

Dacia για εξηλεκτρισμό: Δουλειά μας είναι να αργήσουμε!

cars

Πλησιάζουμε στο ντεμπούτο της Porsche Taycan Cross Turismo.

cars

Volkswagen Nivus. Ένα μικρό SUV-coupe με… latino ταμπεραμέντο!

cars

Goodyear Vector 4 Seasons Gen-3. Εξελιγμένο

cars

Nέο Ford Kuga. Σύγχρονο σε όλα του

cars

Jeep Renegade – Με νέο χρηματοδοτικό

cars