CARSNEWS
NEW MODELS

Αλκοολόμετρα στα αυτοκίνητα ζητούν οι Ρώσοι

Τον τρόπο με τον οποίο θα μειωθεί ο αριθμός των μεθυσμένωνοδηγών στους δρόμους της Ρωσίας αναζητά η ρωσική κυβέρνηση, εξετάζοντας ακόμα και την ενσωμάτωση αλκοολομέτρων σε όλα τα νέα αυτοκίνητα που θα προσφέρονται στην τοπική αγορά.

Η ρωσική κυβέρνηση βρίσκεται ήδη σε επαφές με τους κατασκευαστές με σκοπό να διερευνήσει την πιθανότητα προσθήκης στον βασικό εξοπλισμού των αυτοκινήτων ενός συστήματος μέτρησης κατανάλωσης αλκοόλ, το οποίο δεν θα μπορεί να παρακαμφθεί από τον οδηγό του αυτοκινήτου.

Μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξει και μια μορφή κυβερνητικής επιδότησης προς τους κατασκευαστές ώστε να καλυφθεί ένα μέρος τουλάχιστον του κόστους που θα προκύψει για της αυτοκινητοβιομηχανίας από την ενσωμάτωση του συγκεκριμένου συστήματος στα αυτοκίνητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία μετρά κάθε χρόνο περισσότερες από 17.000 θανάτους στον βωμό της ασφάλτου, ενώ αρκετά από τα δυστυχήματα οφείλονται στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Τη βελτίωση της κατάστασης στους δρόμους της Ρωσίας τα τελευταία χρόνια περιγράφει έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οποίας η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από τους Ρώσους μειώθηκε σε ποσοστό 43% από το 2003 στο 2016.            

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πόσο κοστίζει το νέο Toyota Yaris στη γερμανική αγορά;

cars

Η πρώτη μοτοσικλέτα της Aston Martin πάτησε πίστα (Video)

cars

Το επερχόμενο Nissan X-Trail θα έχει τις σχεδιαστικές γραμμές του νέου Juke

cars

Audi A8 L Security… με υψηλό δείκτη προστασίας!

cars

Τι πρέπει να κάνεις εάν βάλεις λάθος καύσιμο στο αυτοκίνητό σου

cars

Euro 7: Έντονες αντιδράσεις για το νέο πρότυπο εκπομπών ρύπων

cars

Το Audi RS6 Avant της Mansory είναι ένα οκτακύλινδρο superwagon (Video)

cars

Άνοιξε η… γέφυρα και τον κατάπιε! (Video)

cars

To Ford Mondeo είναι πολύ σκληρό για να πεθάνει!

cars