CARSNEWS
AUTONEWS

Αλλαγή ηγεσίας και στην Ford. Αποχωρεί ο Hackett, έρχεται ο Farley!

Απ’ ότι φαίνεται, είναι η εποχή των αλλαγών στην βιομηχανία αυτοκινήτου καθώς η μία μεταγραφή διαδέχεται την άλλη και η μία αποχώρηση φέρνει νέα πρόσωπα ή γνώριμα πρόσωπα σε νέους ρόλους. Αυτή τη φορά, η αλλαγή συμβαίνει στην Ford, με την αμερικανική εταιρία να ανακοινώνει την αποχώρηση του Jim Hackett, CEO και ταυτόχρονα, την προαγωγή του τρέχοντος COO, Jim Farley στην θέση του επικεφαλής.

Ο 65-χρονος Hackett ήρθε στην Ford πριν από 3 χρόνια ως ένας άγνωστος στην αυτοκινητοβιομηχανία. Το βιογραφικό του ήταν πλούσιο, με πιο πρόσφατη την “εξυγίανση” της εταιρίας επίπλων Steelcase, αλλά δεν είχε κάτι να δείξει στην πολύ ιδιαίτερη περίπτωση της βιομηχανίας αυτοκινήτου. Ο Hackett όμως μπορεί να καυχιέται για την εξαιρετική δουλειά που έκανε αυτά τα χρόνια στην αμερικανική μάρκα, έχοντας θέσει τα θεμέλια στους τομείς του εξηλεκτρισμού και της συνδεσιμότητας και αφήνοντας ως κληρονομιά την αναβίωση του Bronco, το πανίσχυρο ως brand F-150 και φυσικά, την αναδιάρθρωση του παγκόσμιου επιχειρηματικού μοντέλου της Ford που εξασφαλίζει την βιωσιμότητα της στο μέλλον.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ρόλος του Farley θα είναι εύκολος. Ο ανταγωνισμός είναι πιο σκληρός από ποτέ και ο… βετεράνος της Ford, με 13 χρόνια στην εταιρία ήδη, θα πρέπει να σχεδιάσει την ανάκαμψη της μάρκας από την πανδημία του κορονοϊού. Στο πλευρό του, τουλάχιστον μέχρι την αποχώρηση του στα τέλη του Σεπτεμβρίου, θα έχει τον Hackett ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση της εξουσίας. Αξίζει να σημειώσουμε δε, ότι ο Farley θα διατηρήσει και τον ρόλο του Chief Operating Officer εκτός από αυτόν του CEO που αποκτά τώρα ενώ ο Hackett θα παραμείνει στην Ford ως ειδικός σύμβουλος μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Spider America: Ηλεκτρικό, πανέμορφο και πανάκριβο!

cars

Οι δοκιμές συνεχίζονται για το Audi RS3.

cars

Μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην καρναβαλική παρέλαση της Θεσσαλονίκης

cars

Ελαστικό με “ζωή” 130.000 χιλιομέτρων; Η Nokian λέει ναι.

cars

Αύξηση 30% στην αγορά καινούριου αυτοκινήτου τον περασμένο Νοέμβριο

cars

Ford F-150 Lightning. Ο βασιλιάς των pickup στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

cars

Lady Jacket: Το πιο κομψό πανωφόρι της άνοιξης αξίζει μια θέση στην γκαρνταρόμπα σας

Bury

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επιτεθούν στο ρωσικό ηλεκτρονικό σύστημα των προεδρικών εκλογών

cars

Audi Quattro. 40 χρόνια σημαντικής ιστορίας

cars