CARSNEWS
AUTONEWS

Αλλαγή ηγεσίας στην Lotus.

Περιμένουμε πολλά από την Lotus τα επόμενα χρόνια. Με τα κεφάλαια της Geely, τις νέες προοπτικές για συνέργειες που ανοίγονται από την παρουσία της Lotus στο ίδιο group με την Volvo, την Polestar κλπ και την αδιαμφισβήτητη τεχνογνωσία που κατέχει η αγγλική φίρμα, περιμένουμε το μέλλον με ανυπομονησία. Ευτυχώς ή δυστυχώς όμως, δεν θα είναι ο Phil Popham που θα καθοδηγήσει την Lotus στη νέα εποχή της. Ο Popham αποφάσισε να αποχωρήσει από την εταιρία για να αφοσιωθεί σε προσωπικά projects και ο άνθρωπος που θα τον αντικαταστήσει, είναι ο τρέχον επικεφαλής engineering, Matt Windle.

Προφανώς, ο συμβολισμός της προαγωγής του επικεφαλής μηχανικού της Lotus σε managing director δεν χάνεται αλλά οφείλουμε να αναφέρουμε ότι ο 49χρονος Windle είναι ήδη ένας βετεράνος της εταιρίας, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του σε αυτήν το 1998 ως σχεδιαστής CAD. Έκτοτε, αποχώρησε για ένα χρονικό διάστημα για να δουλέψει για την Caterham, την Tesla και την Volvo, μέχρι που επέστρεψε στην Lotus το 2017 για να αναλάβει ηγετικό ρόλο στο τμήμα της μηχανολογίας. Ο Windle αναλαμβάνει άμεσα καθήκοντα γενικού διευθυντή και μέχρι το τέλος του Μαρτίου θα έχει στο πλευρό του τον Popham για να τον βοηθήσει στην μετάβαση.

Είναι τιμή η θέση του managing director στην Lotus. Από τους πολλούς κατασκευαστές για τους οποίους δούλεψα, η Lotus ήταν αυτή που είχα στην καρδιά μου. Αυτή η περίοδος από το 2018 μέχρι σήμερα ήταν η πιο συναρπαστική στην καριέρα μου και η κλίμακα της παγκόσμιας ευκαιρίας μπροστά μας, με εμπνέει και ταυτόχρονα, απαιτεί όλη την προσοχή.

Δήλωσε ο Matt Windle που θα είναι ο βασικός υπεύθυνος για την ριζική ανανέωση της Lotus με το πρώτο μοντέλο που θα παρουσιαστεί να είναι η Type 131. Από εκεί και πέρα, έχουμε την συνεργασία με την Alpine για ένα αμιγώς ηλεκτρικό sports car αλλά και το… κυνήγι του όγκου με το φημολογούμενο SUV που εξελίσσεται.

The post Αλλαγή ηγεσίας στην Lotus. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

FCA. Η τεχνολογία 5G στην υπηρεσία της ασφάλειας

cars

Συναγερμός για την εξαφάνιση 17χρονης από νοσοκομείο στο Ηράκλειο Κρήτης

Bury

Πριν την πρώτη M5, υπήρχε η 530 MLE και η BMW την αναπαλαίωσε!

cars

Alfa Romeo Giulia GTA. Γεμίζει συναισθήματα

cars

Νέο Skoda Kamiq. To τρίτο της SUV

cars

Audi SQ7 & SQ8: Διαθέσιμα και με V8 βενζινοκινητήρα 507 ίππων.

cars

Ford Explorer plug-in hybrid. Ισοπεδωτικό

cars

Lamborghini Essenza SCV12. Το “δώρο” της Lamborghini σε 40 τυχερούς!

cars

Fiat Professional. Δίνει σημαντικές διευκρινήσεις στους επαγγελματίες

cars