CARSNEWS
NEW MODELS

Αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις για τις επόμενες BMW Σειράς 5 και Χ1

Το πλάνο είναι ξεκάθαρο και γνωστό από καιρό. Η BMW έχει θέσει ως στόχο να παρουσιάσει 25 νέα μοντέλα, υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά, μέχρι το 2023. Παράλληλα, μέχρι το 2030 θέλει να περιορίσει τις εκπομπές CO2 των αυτοκινήτων της κατά το ένα τρίτο. Και βέβαια, ένας ακόμη στόχος, ο οποίος δείχνει απόλυτα εφικτός, είναι να συμμορφωθεί από φέτος με τις κατά πολύ αυστηρότερες ευρωπαϊκές νόρμες ρύπων, που θέτουν τον πήχη στα 95 γραμμάρια CO2/ km.

Οι επόμενες γενιές των BMW Σειράς 5 και Χ1 αναμένεται να παρουσιαστούν το 2022, στοχεύοντας προς αυτή την κατεύθυνση. Καταρχήν, όλες οι συμβατικές εκδόσεις των δύο μοντέλων θα παρέχονται με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V. Από εκεί και πέρα, αμφότερα θα προσφέρονται και με αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των ηλεκτρικών BMW. Μέχρι τότε υπολογίζεται η Βαυαρική φίρμα να διατηρεί στη γκάμα της το i3, τη νέα iX3, την i4, το iNext SUV, μία ηλεκτρική έκδοση της Σειράς 7 και παράλληλα το Mini Cooper SE.

Πέρα από την επιβεβαίωση για τις δύο αυτές ηλεκτρικές εκδόσεις, η BMW δεν έχει προχωρήσει με περαιτέρω πληροφορίες. Θεωρείται πάντως αρκετά πιθανό να χρησιμοποιήσει το ίδιο ή κάποιο παρόμοιο πακέτο με αυτό που έβαλε στη νέα iX3, με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 282 ίππων και συσσωρευτή 80 kWh.

Εδώ αξίζει μία αναφορά στα λεγόμενα του Oliver Zipse, CEO  της εταιρίας. «Δεν κάνουμε απλά αφηρημένες δηλώσεις – έχουμε αναπτύξει ένα λεπτομερές δεκαετές σχέδιο με ετήσιους ενδιάμεσους στόχους, για το χρονικό πλαίσιο έως το 2030. Θα παρουσιάζουμε την πρόοδό μας κάθε χρόνο και θα μετρούμε τους στόχους αυτούς. Η απόδοση του Διοικητικού Συμβουλίου και της εκτελεστικής μας διαχείρισης θα συνδεθεί επίσης με αυτό».

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Hyundai Santa Fe by Carlex Design: O δράκος της Κορέας

cars

Βγαλμένη από παραμύθι η νέα σειρά καθισμάτων της Recaro

cars

Νέες, μειωμένες τιμές για τα μοντέλα της Mazda

cars

Αποκαλυπτήρια για τις ανανεωμένες BMW Σειρές 5 και 6 GT

cars

Αποκάλυψη στις 15 Ιουλίου για το ηλεκτρικό SUV Nissan Ariya

cars

Με ποιους κινητήρες θα λανσαριστεί στην Ευρώπη το Hyundai Santa Fe; (video)

cars

Το EmbraerΧ Pulse eVTOL Concept είναι απίθανο από κάθε άποψη (video)

cars

Το υβριδικό Ford Focus στην ελληνική αγορά

cars

Στην Ελλάδα το υβριδικό Honda Jazz. Από 21.700 ευρώ

cars