CARSNEWS
NEW MODELS

Ανάκληση 1,4 εκατομμυρίων αυτοκινήτων με ελαττωματικούς αερόσακους

Στην ανάκληση 1,4 εκατομμυρίων οχημάτων προχωρούν οι αμερικανικές αρχές εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων της Takata, η ανάπτυξη των οποίων μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θανάσιμο τραυματισμό των επιβατών.

Ανάμεσα στους κατασκευαστές που καλούνται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανάκλησης και αντικατάστασης των αερόσακων είναι η BMW η οποία έχει ήδη ανακοινώσει τα μοντέλα που εφοδιάζονται με τους ελαττωματικούς αερόσακους της Takata.

Ουσιαστικά πρόκειται για τη BMW Σειρά 3 η οποία παράχθηκε ανάμεσα στο 1999 και το 2001 και στους τρεις τύπους αμαξώματος (Coupe, Sedan, Touring).

Πέρα από την BMW, στην ανάκληση των 1,4 εκατομμυρίων οχημάτων συμμετέχουν κατασκευαστές όπως η Audi, η Honda και η Mitsubishi, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά τα μοντέλα που πρόκειται να οδηγηθούν στα συνεργεία. 

Tα ελαττωματικά εξαρτήματα των αερόσακων της Takata έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό τουλάχιστον 300 επιβατών, ενώ έχουν καταγραφεί και 24 θάνατοι -16 εκ των οποίων στις Η.Π.Α.- που συνδέονται με την ίδια δυσλειτουργία.

Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν ήδη ανακληθεί 41,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα, αριθμός ρεκόρ ακόμα και για τα δεδομένα μιας αγοράς με το μέγεθος της αμερικανικής.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής κάποιο ανάλογο πρόγραμμα ανάκλησης για την γηραιά ήπειρο, με δεδομένο ότι πολλά από τα μοντέλα που περιλαμβάνονται στη λίστα των αμερικανικών αρχών έχουν πρωταγωνιστήσει και στους ευρωπαϊκούς δρόμους, είναι κάτι περισσότερο από πιθανόν να προκύψει ένα νέο κύμα ανακλήσεων και στην Ευρώπη.

Related Articles

Οδηγούμε το κεντρομήχανο Hyundai RM19

cars

Η καινούργια Cadillac Escalade μεγάλωσε ακόμη περισσότερο

cars

Ανακοίνωσε Vettel η Racing Point!

cars

Δοκιμάζουμε το DS3 Crossback 1.2 PureTech 155PS EAT8

cars

Μπλόκο από τους Γερμανούς στον αυτόματο πιλότο της Tesla!

cars

Αυτό είναι το νέο Seat Ateca

cars

Τροχαία Αττικής: Μεθυσμένοι και με το κινητό στο χέρι οι Έλληνες οδηγοί!

cars

Έτοιμη η πρώτη Aston Martin DB5 Goldfinger (βίντεο)

cars

Στο σφυρί το παλιό εργοστάσιο των Smart

cars