CARSNEWS
NEW MODELS

Ανάκληση 1,5 εκατομμυρίων αυτοκινήτων από τη Nissan

Μία δυσλειτουργία που εντοπίζεται στα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα οδηγεί την Nissan στην απόφαση ανάκλησης περίπου 1,5 εκατομμυρίων οχημάτων.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στη λειτουργία του συστήματος αυτόνομης πέδησης και ειδικότερα στην αναίτια ενεργοποίησή του, η οποία πέρα από την όχληση του οδηγού είναι πιθανόν να οδηγήσει στην πρόκληση ατυχήματος.

Τα αυτοκίνητα που ανακαλούνται διαθέτουν στον κατάλογο του εξοπλισμού τους το «Intelligent Emergency Braking» και έχουν παραχθεί μεταξύ Νοεμβρίου 2016 και Ιουνίου 2019.

Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται και ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ελλάδα Nissan Qashqai, Micra και X-Trail, όπως άλλωστε και το ηλεκτροκίνητο Leaf.

H δυσλειτουργία του συστήματος αυτόνομης πέδησης πρόκειται να αντιμετωπιστεί με την αναβάθμιση του λογισμικού της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου, διαδικασία που δεν απαιτεί την παραμονή του αυτοκινήτου στις εγκαταστάσεις της ιαπωνικής φίρμας περισσότερο από μία ώρα.

Προς το παρόν, πάντως, δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες που να αφορούν τα οχήματα που έχουν διατεθεί στην ευρωπαϊκή ή την ελληνική αγορά, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Θα αγοράζατε ένα νέο, ηλεκτροκίνητο Autobianchi;

cars

Το Land Rover Defender θα αποκτήσει και κορυφαία οκτακύλινδρη έκδοση

cars

Η καινούργια Legende GT είναι η πιο ραφινάτη έκδοση της Alpine A110

cars

Ένα Tesla Model 3 με off-road δυνατότητες

cars

Αυτή η A-Class μπορεί να πιάσει τα 322 km/h!

cars

Δείτε μια δεκαξάχρονη να καταρρίπτει ένα παγκόσμιο ρεκόρ στο τιμόνι μιας Porsche (Video)

cars

Ακόμα πιο ισχυρές οι μελλοντικές BMW M

cars

Με 225 ίππους το νέο plug-in υβριδικό σύνολο του DS7 Crossback

cars

Το κύκνειο άσμα του Subaru ΒRZ

cars