CARSNEWS
NEW MODELS

Αναβάθμιση «Cheetah» για τα μοντέλα της Tesla

Η παρουσίαση της Porsche Taycan Turbo S κλόνισε την πρωτοκαθεδρία της Tesla αναφορικά με τις επιδόσεις επιτάχυνσης από στάση μεταξύ των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων μαζικής παραγωγής. Το γερμανικό μοντέλο αποδείχτηκε ταχύτερο σε συγκριτική δοκιμή στα τέλη του 2019 και τότε ο κ. Elon Musk, Διευθύνων Σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας, είχε δηλώσει ότι θα αντιμετωπίσει το θέμα και θα αυξήσει κατά τουλάχιστον 50 PS τη μέγιστη ιπποδύναμη στα Model S Performance και Model X Performance. 

Όπως έγινε γνωστό, το πρόγραμμα αναβάθμισης είναι έτοιμο για τα το εγκαταστήσουν μέσω «over the air» λήψης του όσοι ιδιοκτήτων αυτών των μοντέλων το επιθυμούν. Ονομάζεται «Cheetah» και αυτό έχει τη σημασία του καθώς δεν αφορά μόνο στην αύξηση της ισχύος αλλά και στην κατάλληλη ρύθμιση της ανάρτησης και την καλύτερη απόδοση των μπαταριών, με τη βελτίωση της θερμικής διαχείρισής τους. Σταδιακά, αυτό θα είναι διαθέσιμο για όλα τα μοντέλα της εταιρείας.

Σύμφωνα με την Tesla, με την ενεργοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα εμπρός αμορτισέρ χαμηλώνουν το ύψος του αυτοκινήτου εκεί και αυτό παίρνει μια κλίση προς τα εμπρός, παρόμοια με αυτή που δίνει στο σώμα του ο γατόπαρδος (τσιτάχ) πριν επιταχύνει προς το θήραμά του. Με αυτό τον τρόπο, τα Model S Performance και Model X Performance θα κερδίζουν πολύτιμα δέκατα στη διαδικασία επιτάχυνσης από στάση ενώ, με την καλύτερη θερμική διαχείριση των μπαταριών τους, η επιτάχυνση θα είναι εντονότερη και όταν η ταχύτητα του οχήματος ξεπεράσει τα 110 km/h. Ένα από τα σημεία κριτικής για τα μοντέλα της Tesla είναι ότι δεν έχουν την ικανότητα επαναληψιμότητας των επιδόσεών τους σε διαδοχικές προσπάθειες, κάτι που αναμένεται να βελτιωθεί με τη συγκεκριμένη αναβάθμιση του προγράμματος διαχείρισης της ενέργειας των μπαταριών.

Διαβάστε, επίσης: Πως φτιάχνεται ένας αναπνευστήρας από την Tesla; (βίντεο).

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ένα αυτοκίνητο και μία φούστα

cars

Τα Fiat Panda και 500 εξηλεκτρίζονται

cars

Συνέντευξη – G. Hall, MoneyGram: «Ήρθαμε να μείνουμε με τη Haas, δεν έχουμε θέμα να εμφανιζόμαστε στη Σ. Αραβία»

cars

Αποκάλυψη στις 15 Ιουλίου για το ηλεκτρικό SUV Nissan Ariya

cars

Μοναδικές προσφορές από την Peugeot το τριήμερο 13-15 Δεκεμβρίου

cars

Δοκιμάζουμε το ικανότατο και υβριδικό Subaru Forester e-Boxer (Video)

cars

O κινητήρας Crate της Nelson Racing Engines αποδίδει 1.200 ίππους και κοστίζει 23.000 ευρώ

cars

Η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε πόλεμο στα μεγάλα SUV

cars

Ποιο είναι το νέο απόκτημα της Supercar Blondie;

cars