CARSNEWS
NEW MODELS

Αναβλήθηκε η δημιουργία της ηλεκτροκίνητης Aston Martin

Η πρόσφατη απόκτηση του 16,7% των μετοχών της Aston Martin Lagonda από τον κ. Lawrence Stroll και η συνεπακόλουθη ανάληψη καθηκόντων Εκτελεστικού Διευθυντή στην εταιρεία, σημαίνει την αναδιάρθρωση των επιχειρηματικών σχεδίων που είχαν εκπονηθεί ως τώρα. Υπό αυτό το πρίσμα, τέθηκε υπό επανεξέταση το πρόγραμμα δημιουργίας της Rapide E, του πρώτου ηλεκτροκίνητου νέου μοντέλου της εταιρείας.

Lagonda Vision Concept (2018).

Lagonda Vision Concept (2018).

Lagonda Vision Concept (2018).

Lagonda Vision Concept (2018).

Επίσης, ακυρώθηκε για μια τριετία η δημιουργία του επίσης ηλεκτροκίνητου πολυτελούς μοντέλου το οποίο θα αναβίωνε τη Lagonda, καθώς θα έφερε το εμπορικό σήμα της βρετανικής εταιρείας. Το πρωτότυπο είχε παρουσιαστεί το 2018, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, και η παραγωγή του είχε προγραμματιστεί για το 2022. 

Το πρόγραμμα εξέλιξης της Aston Martin Rapide E είχε προχωρήσει ουσιαστικά και το πρωτότυπο είχε παρουσιαστεί πέρυσι στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, όπως και στο Μονακό, στο περιθώριο του Grand Prix της Formula 1. Διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες μέγιστης συνδυαζόμενης ισχύος 610 PS και μέγιστης ροπής 950 Nm. Σύμφωνα με την Aston Martin, επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 4,2 sec, ενώ η τελική ταχύτητά της περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Πάντως, ο κ. Stroll ενέκρινε τη δημιουργία της DBX, του πρώτου SUV οχήματος της βρετανικής εταιρείας.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Λόγω του κοροναϊού η Geely δημιούργησε δυνατότητα online πωλήσεων στην Κίνα

cars

Rally Monte Carlo: Το τρομακτικό ατύχημα του Tanak (Video)

cars

Η Mercedes ποντάρει στις μπαταρίες των Κινέζων

cars

Εξηλεκτρισμένο… φρεσκάρισμα για το Audi Q5

cars

PSA: Η ζήτηση για τα ηλεκτρικά επαγγελματικά και επιβατικά βαν θα αυξηθεί κατακόρυφα

cars

Αυτά είναι τα 20 νέα μοντέλα που αξίζει να περιμένεις!

cars

Need for Speed in Real Life! (βίντεο)

cars

Stellantis: Με τρεις πλατφόρμες για τα ηλεκτρικά μοντέλα της συμμαχίας

cars

Τρικύλινδρο και με 200 ίππους το νέο Ford Puma ST

cars