CARSNEWS
NEW MODELS

Αναζήτηση επενδυτών από τη NIO


Η ΝIO, Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΑ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 7/2/2020

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η NIO έκανε γνωστό ότι θα διαθέσει μετατρέψιμους τίτλους αξίας 100.000.000 δολαρίων (περίπου 91.000.000 ευρώ) με σκοπό να ενισχύσει τη ρευστότητά της. Η κινεζική εταιρεία συστάθηκε το 2014 με σκοπό την κατασκευή ηλεκτροκίνητων μοντέλων, μεταξύ των οποίων είναι και το hypercar EP9 το οποίο αποδίδει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 1.360 PS.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι θα πουλήσει τίτλους αξίας 70.000.000 δολαρίων (περίπου 63.500.000 ευρώ) σε κάποιον Ασιάτη επενδυτή, χωρίς να διευκρινίσει ποιος θα είναι αυτός. H ΝΙΟ αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα κέρδη της, καθώς οι μειωμένες πωλήσεις των μοντέλων της στην κινεζική αγορά. Η διαφημιστική καμπάνια που έκανε προωθώντας κυρίως τα ES6 και ES8 crossover/SUV μοντέλα της δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Η οικονομική ζημία για τη NIO ήταν μεγάλη την προηγούμενη χρονιά και ο κ. William Li, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλός της, ανακοίνωσε ότι αναγκάστηκε να εκδώσει τίτλους, καθώς η εταιρεία δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να υπάρχει και το 2020.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τέρας αξιοπιστίας Honda Civic με 800.000 χιλιόμετρα

cars

Η Tesla έχει βρει τη μυστική συνταγή για τις τέλειες μπαταρίες;

cars

Predictive touch: Οθόνη ανέπαφου χειρισμού από τις Jaguar/ Land Rover (βίντεο)

cars

Αυτός ο «λύκος»… δαγκώνει αδιακρίτως! (video)

cars

Τα μυστικά πίσω από την κατασκευή του “καυτού” Toyota GR Yaris (Video)

cars

Το θανάσιμο κενό ασφαλείας των καθισμάτων ενός αυτοκινήτου (Video)

cars

Οδηγούμε στην Ισπανία τα νέα smart EQ fortwo και forfour

cars

Νέα Mercedes S-Class: Τελευταίο επίσημο σκίτσο πριν τα αποκαλυπτήρια

cars

Απεβίωσε ο ιδρυτής της Daewoo Motors

cars