CARSNEWS
NEW MODELS

Αναζητά αγοραστή εντός του καλοκαιριού…

Η ανακοίνωση της ομάδας της Williams αναφορικά με την έναρξη της διαδικασίας πώλησης της αγωνιστικής ομάδας, έπεσε ως «κεραυνός εν αιθρία» στον κόσμο της Formula 1.

Τα οικονομικά προβλήματα που απασχολούν την ιστορική βρετανική ομάδα εδώ και τουλάχιστον μία πενταετία είναι γνωστά, όμως κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει πως οι εξελίξεις θα ήταν τόσο άμεσες.

Το «διαζύγιο» με τον βασικό χορηγό της ομάδας, την ROKiT οδηγεί σε αναπροσαρμογή των πλάνων, καθώς είναι επιτακτική η ανάγκη εξεύρεσης όχι μόνο νέου σπόνσορα, αλλά συνολικά επενδυτή.

Η Claire Williams δήλωσε ότι στόχος της είναι μέσα στους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες θα έχει βρεθεί ο νέος αγοραστής, ώστε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών.

Παράλληλα η βρετανική ομάδα προχωρά και σε αναμόρφωση του μονοθεσίου της, καθώς θα πρέπει να δημιουργηθεί νέο livery έπειτα από τη λήξη της συνεργασίας με τη ROKiT, με την οποία υπήρχε συμβόλαιο μέχρι το 2023!

Δεν θα μας προξενούσε εντύπωση, πάντως, εάν η «λύση» βρεθεί εκ των έσω. Είναι γνωστό ότι ο πατέρας του Nicholas Latifi, Michael, πρόσφατα «εξυπηρέτησε» την Williams δανείζοντας ένα ποσό της τάξης των 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Εφόσον η Williams δεν μπορέσει να αποπληρώσει αυτό το δάνειο, ο Latifi θα γίνει κάτοχος τόσο των κτιριακών εγκαταστάσεων όσο και μέρους της συλλογής ιστορικών μονοθεσίων της Williams.

Η λογική λέει, λοιπόν, πως ο Michael Latifi θα κάνει την κίνησή του ώστε να αποκτήσει την ιστορική βρετανική ομάδα, μολονότι εδώ και δύο χρόνια είναι μέτοχος και στη McLaren.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Glickenhaus 007 Le Mans: Με την άδεια να σκοτώνει

cars

Ποιο είναι το κρυμμένο μυστικό του Citroen 2CV των 138.000 ευρώ;

cars

Mitsubishi L200: Με κορυφαία συστήματα ασφαλείας

cars

Τα μυστικά πίσω από την κατασκευή του “καυτού” Toyota GR Yaris (Video)

cars

Θέλουν να κάνουν κανονικά το Ράλι Σαρδηνίας οι Ιταλοί

cars

Δέκα μονοθέσια της F1 που… τράβηξαν τα βλέμματα!

cars

Το EmbraerΧ Pulse eVTOL Concept είναι απίθανο από κάθε άποψη (video)

cars

Στη Ferrari για τα επόμενα δύο χρόνια ο Carlo Sainz

cars

Τα δικά της Airpods φτιάχνει η McLaren, σε συνεργασία με την Klipsch!

cars