CARSNEWS
NEW MODELS

Ανακάμπτει η ελληνική αγορά αυτοκινήτων

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων, Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, οι πωλήσεων καινούργιων επιβατικών οχημάτων στη χώρα μας τον Ιούλιο ήταν μειωμένες κατά 18,8% σε σχέση με αυτές του ίδιου περυσινού μήνα. Συγκεκριμένα, πουλήθηκαν 9.516 μονάδες, έναντι των 11.722 μονάδων τον Ιούλιο του 2019.

Σε ό,τι αφορά στα καινούργια φορτηγά (ελαφρά και βαρέα), οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,9% (750 οχήματα έναντι 729 πέρυσι), ενώ μεγάλη ήταν η αύξηση των πωλήσεων στα καινούργια λεωφορεία, η οποία έφτασε το 425%. Βάσει των στοιχείων, τον Ιούλιο πωλήθηκαν 42, ενώ πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός ήταν μόλις 8. Αναφορικά με τις πωλήσεις των καινούργιων δικύκλων (κυβισμού άνω των 50 cc), ήταν μειωμένες κατά 5,6% σε σχέση με αυτές του ίδιου περυσινού μήνα (5.341 μονάδες, έναντι 5.658, αντίστοιχα).

Το πρώτο επτάμηνο 2020

Από τα στοιχεία του ΣΕΑΑ προκύπτει ότι για το πρώτο επτάμηνο του έτους (Ιανουάριος-Ιούλιος), οι πωλήσεις καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων ήταν μειωμένες κατά 40,4% σε σύγκριση με αυτές του ίδιου χρονικού διαστήματος πέρυσι (46.086 μονάδες έναντι 77.279). Αυτές των καινούργιων φορτηγών (ελαφρών και βαρέων) ήταν κατά 14,5% λιγότερες (4.250 μονάδες έναντι 4.968) και αυτές των καινούργιων λεωφορείων μειωμένες κατά 32,4% (186 έναντι 275). Τέλος, το πρώτο επτάμηνο του έτους οι ταξινομήσεις καινούργιων δικύκλων (κυβισμού άνω των 50 cc) ήταν κατά 15,5% λιγότερες από αυτές του αντίστοιχου περυσινού χρονικού διαστήματος.

Οι κατηγορίες οχημάτων και η ποσόστωση

Σε ό,τι αφορά στις πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων τον Ιούλιο, τα οχήματα της supermini κατηγορίας (hatchback και crossover) ήταν αυτά που προτιμήθηκαν περισσότερο (ποσοστό 48,8% επί των συνολικών). Ακολούθησαν αυτά της μικρομεσαίας κατηγορίας (hatchback και crossover) με ποσοστό 34,4% επί των συνολικών πωλήσεων, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκαν αυτά της mini κατηγορίας (ποσοστό 10,5% επί του συνόλου).

Τέλος, αναφορικά με την ποσόστωση βάσει του τύπου κινητήρα, από τα στοιχεία του ΣΕΑΑ προκύπτει ότι το 61,6% των καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων που πωλήθηκαν τον Ιούλιο ήταν βενζινοκίνητα. Το 22,9% είχαν πετρελαιοκινητήρα, το 12,5% είχαν κινητήρα υβριδικής διάταξης, το 1,6% είχαν κινητήρα με το φυσικό αέριο ως πρωτεύον καύσιμο και το 1,3% ήταν Plug-in Hybrid ή αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Bugatti αναβάλλει την απόφαση για προσιτότερο μοντέλο

cars

Πέθανε ο θρυλικός τεχνικός διευθυντής της Ferrari Mauro Forghieri

cars

Ένα Citroen C3 στο κρεβάτι του… Προκρούστη μόνο για την Κίνα

cars

Το Dakar Rally πηγαίνει Αραβία!

cars

«Brexit»: Σταθερό περιβάλλον για τις εταιρείες αυτοκινήτου

cars

Kia iMT: Νέος ηλεκτρονικός συμπλέκτης για μηχανικό κιβώτιο!

cars

Δείτε επική καταδίωξη με όλες τις σημαντικές Porsche (Video)

cars

Entry ignition: Το μέλλον των βενζινοκινητήρων!

cars

Πωλήσεις ρεκόρ για την BMW M

cars