CARSNEWS
AUTONEWS

Ανακατατάξεις και νέα αφεντικά στις Citroen και DS.

Το PSA Group ανακοίνωσε ότι ο Vincent Cobee, πρώην στέλεχος της Renault-Nissan ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην θέση του deputy CEO, θα αντικαταστήσει την Linda Jackson στο τιμόνι της Citroen. Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό ότι η Beatrice Foucher, άλλο ένα πρώην στέλεχος της Renault-Nissan, θα αναλάβει καθήκοντα CEO στην DS Automobiles αντικαθιστώντας τον Yves Bonnefont.

Η Jackson, που καθοδηγούσε την Citroen  ως CEO από το 2015, θα ηγηθεί μίας έρευνας “για την αποσαφήνιση και την υποστήριξη της διαφοροποίησης” των επιμέρους εταιριών ενός μεγάλου group ενώ ο Bonnefont θα εστιάσει σε “δυνητικές συνέργειες μέσα σε ένα group εταιριών” – ένα θέμα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την τοποθέτηση και στρατηγική των εταιριών μέσα σε ένα group, εκτός από τις πιθανές συνέργειες. Δύσκολα μπορεί να αποφύγει κάποιος την σύνδεση των δύο ερευνών που θα αναλάβουν δύο πρώην ηγετικά στελέχη του PSA Group με την επικείμενη συγχώνευση του γαλλικού κολοσσού με την Fiat Chrysler Automobiles καθώς η δημιουργία του 4ου μεγαλύτερου κατασκευαστή αυτοκινήτων στον κόσμο θα φέρει κάτω από την ίδια στέγη εταιρίες όπως η Alfa Romeo, η Citroen, η DS, η Fiat, η Maserati, η Jeep, η Peugeot και η Opel!

Ο Cobee πάντως, ήρθε στο PSA Group τον Οκτώβριο του 2019 έχοντας δουλέψει για 17 χρόνια στην συμμαχία Renault-Nissan (κατά κύριο λόγο στη Nissan) και έχοντας αφήσει την θέση του Executive Planning Officer στην Mitsubishi το Απρίλιο του ίδιου έτους. Εκείνο τον μήνα ήρθε στην PSA από την Renault-Nissan η Foucher που ξεκίνησε την καριέρα της στη Renault το 1990 και κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της είχε ενεργό ρόλο ως program director για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στο λανσάρισμα του Zoe και έχει απέκτησε εμπειρία στην δημιουργία συνεργειών καθώς διατέλεσε director of product planning.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Mercedes GLB 200. Πολυσχιδής

cars

Εντυπωσιακή αύξηση στις πωλήσεις καινούργιων οχημάτων τον Φεβρουάριο

cars

Νέες εκδόσεις Opel «120 Edition»

cars

Alpina B8 Gran Coupe. Συνδυάζοντας την δύναμη με την πολυτέλεια.

cars

Jeep. Έγινε 80 ετών και το γιορτάζει

cars

Διέρρευσε η BMW 5 Series facelift!

cars

Formula 1: Αποκλείστηκαν οι Χάμιλτον και Λεκλέρκ από το Grand Prix των ΗΠΑ – Πως διαμορφώνεται η τελική κατάταξη

cars

Η Renault “σπάει” σε 5 ανεξάρτητες επιχειρήσεις!

cars

Αυτή είναι μία BMW Z4 δια χειρός Wiesmann.

cars