CARSNEWS
F1 & RACES

Ανακοίνωση με αιχμές κατά Ricciardo από τη Renault

Ο Daniel Ricciardo που το 2019 πήρε το ρίσκο να αφήσει τη Red Bull Racing για τη Renault, δεν θα συνεχίσει στη γαλλική ομάδα!

Ο Αυστραλός ανακοινώθηκε ήδη ως επίσημος οδηγός της McLaren για το 2021 κι αφήνει τη Renault να ψάχνει αντικαταστάτη του. Σε ένα ηχηρό πλήγμα καθώς η έλευση του στο Ένστοουν, αποτελούσε επίδειξη… προοπτικής της πάλαι ποτέ ένδοξης ομάδας.

Αυτό δεν μεταφράστηκε σε αποτελέσματα πέρυσι, με τον «Honey Badger» να μένει ένατος στην τελική βαθμολογία, με μόνο ένα τερματισμό στο Top-5 όλη τη σεζόν: την τέταρτη θέση στο ιταλικό Grand Prix της Μόντσα.

Βέβαια η ευθύνη δεν ήταν δική του, καθώς η R.S.19 αποδείχθηκε κατώτερη των προσδοκιών, με τη Renault να σταματά τη διαρκώς ανοδική της πορεία και να πέφτει στην πέμπτη θέση της τελικής κατάταξης των κατασκευαστών, αρκετά πίσω από τη McLaren που… «ξελόγιασε» τον Ricciardo.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τόνισε πως οι συζητήσεις με τον νικητή 7 Grand Prix στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού για επέκταση της μεταξύ τους συνεργασίας μετά το 2020, δεν απέδωσαν καρπούς.

Έχουν μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα λόγια του επικεφαλής της ομάδας, Cyril Abiteboul: «Στο σπορ μας και ιδιαίτερα κατά τη τρέχουσα, ιδιαίτερη κατάσταση, η αμοιβαία εμπιστοσύνη, η ενότητα και η δέσμευση, είναι περισσότερο από ποτέ, κρίσιμες αξίες για μία εργοστασιακή ομάδα. Είμαι πεπεισμένος πως η σεζόν του 2020 θα μας επιτρέψει να πετύχουμε ακόμα περισσότερα μαζί. Οι φιλοδοξίες και η στρατηγική της Renault DP World F1 Team παραμένουν αμετάβλητες».

Ποια εμπιστοσύνη, ποια ενότητα και ποια δέσμευση λοιπόν, είναι τα ερωτήματα του Γάλλου που ξεκάθαρα βρίσκεται υπό πίεση μετά την περυσινή, κακή σεζόν της ομάδας. Πως να τα απαιτήσεις όμως από έναν οδηγό που ενώ διεκδικούσε νίκες, δεν μπορούσε ούτε καν να κυνηγήσει μία θέση στο βάθρο;

Διαβάστε ακόμα:

Επίσημο: Στη McLaren από το 2021 ο Ricciardo

Επίσημο: Για δύο χρόνια στη Ferrari o Sainz

O Schumacher είχε τρομοκρατήσει τον Rosberg!

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

LIVE COVERAGE – Sprint Shootout in the United States

cars

Η FIA έκανε δεκτή την αίτηση της Andretti, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

cars

Bubbles and buzzing bees – the best social media from Japan

cars

Μάσα: «Ήμουν πρωταθλητής το 2008 και με έκλεψαν-Θα πάω μέχρι τέλους»

cars

Ο Φερστάπεν έκανε στη Σ. Αραβία το δύο στα δύο στις pole

cars

Kelly Piquet: Αντιδράσεις για την φωτογράφισή της στην Vogue

cars

Δεν πουλήθηκε η τρακαρισμένη Lamborghini Countach του “Λύκου της Wall Street”

cars

Η ασφάλεια της Bugatti Bolide είναι επική

cars

Ο Χάμιλτον αποδεικνύει πως ο ρομαντισμός υπάρχει ακόμη στην F1

cars