CARSNEWS
NEW MODELS

Ανακοινώθηκε επίσημα η αναβολή των πρώτων τριών Grand Prix της σεζόν στη Formula 1 (upd)

Ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο, όμως πλέον είναι οριστικό. Ο πρώτος αγώνας της σεζόν για τη Formula 1 δεν θα διεξαχθεί στην Αυστραλία. 

Οι επικεφαλής των ομάδων της Formula 1 συνεδρίασαν το βράδυ της Πέμπτης στην Αυστραλία και αποφάσισαν πως δεν ήταν εφικτό να προχωρήσει η διεξαγωγή του αγώνα, από τη στιγμή που η McLaren είχε οικειοθελώς αποχωρήσει εξαιτίας του ότι ένα μέλος της ομάδας διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Λογική κι επιβεβλημένη κίνηση η αναβολή του αυστραλιανού γκραν πρι, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία και την FOM να προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, μιας και σύμφωνα με πληροφορίες του «Car and Driver» έχει ήδη αποφασιστεί η αναβολή και των επόμενων δύο αγώνων, οι οποίοι ήταν προγραμματισμένοι για το τριήμερο 20-22 Μαρτίου στο Μπαχρέιν και 3-5 Απριλίου στο Βιετνάμ.

Για τον αγώνα του Μπαχρέιν είχε εδώ και δέκα ημέρες αποφασιστεί η διεξαγωγή του «κεκλεισμένων των θυρών», όμως η απόφαση της FIA και της FOM είναι να μην διεξαχθεί στην παρούσα φάση, όπως και εκείνος του Βιετνάμ, ο οποίος θα ήταν και ο πρώτος στην ιστορία του σπορ στην ασιατική χώρα.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν το μεσημέρι της Παρασκευής, περίπου 12 ώρες έπειτα από την οριστικοποίηση της απόφασης για μη διεξαγωγή του αγώνα της Μελβούρνης, με την FIA, τη Formula 1 και τους διοργανωτές των αγώνων του Μπαχρέιν και του Βιετνάμ να συμφωνούν πως προς το παρόν δεν είναι εφικτή η τέλεση των δύο grand prix και πως θα εξεταστεί σε μελλοντικό χρόνο η δυνατότητα ένταξής τους στο πρόγραμμα έπειτα από τη θερινή διακοπή.

Κοντολογίς επιβεβαιώθηκε απολύτως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Car and Driver», από το οποίο είχατε πληροφορηθεί από το απόγευμα της Πέμπτης πως η αναβολή θα αφορούσε όχι μόνον τον πρώτο αγώνα της σεζόν, αλλά και τους επόμενους δύο.

Με δεδομένη, επίσης, τη ματαίωση του κινεζικού γκραν πρι, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για το τριήμερο 17-19 Απριλίου, όλα έδειχναν πως το ξεκίνημα της σεζόν θα μεταφερόταν για την 1η Μαϊου στην Ολλανδία, στην επιστροφή της πίστας του Ζάντφουρτ στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ωστόσο, πληροφορίες από την Αυστραλία αναφέρουν πως υπάρχουν σκέψεις μή τέλεσης και των αγώνων του Μαϊου (Ολλανδία, Ισπανία, Μονακό), με τη FIA στην παρούσα φάση να κάνει λόγο για Πρωτάθλημα από τις Αρχές Μαϊου, σε αντίθεση με τη FOM, η ανακοίνωση της οποίας αναφέρει ότι όλα δείχνουν πως το Πρωτάθλημα θα ξεκινήσει ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΜΑΪΟΥ. 

Άλλωστε τα δεδομένα αλλάζουν από ώρα σε ώρα και οι αρμόδιοι φορείς μελετούν τα στοιχεία που φτάνουν στα χέρια τους. Λογικότερο, πάντως, φαντάζει το ενδεχόμενο να έχουμε ξανά αγώνες στα τέλη Μαϊου, καθώς ναι μεν σε Ολλανδία και Βαρκελώνη μπορεί να εξασφαλιστεί το “κεκλεισμένων των θυρών”, όμως στο Μονακό κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H BAIC διπλασιάζει το μερίδιό της στην Daimler AG

cars

Η Subaru μάς δείχνει τη νέα γενιά του Impreza λίγο πριν την επίσημη αποκάλυψη

cars

Πως σχεδίασα… το Fiat 500! (βίντεο)

cars

Η Ευρώπη ξεπέρασε την Κίνα σε πωλήσεις ηλεκτρικών

cars

Μεγαλύτερο και μόνο στέισον το νέο VW Passat

cars

Οι βλάβες του ηλεκτρικού smart μετά από 400.000 χιλιόμετρα

cars

H Porsche επενδύει σε 3D εκτυπωμένα πιστόνια!

cars

Στην παραγωγή το crossover «τσέπης» από την smart

cars

Η Aston Martin αναγεννά την DB5 του James Bond

cars