CARSNEWS
NEW MODELS

Ανακοινώθηκε επισήμως το μικρό SUV της Toyota

Από τα πλέον επίσημα χείλη, τον αντιπρόεδρο της Toyota Motor Europe, Matt Harison επιβεβαιώθηκε η προσθήκη ενός SUV αστικών διαστάσεων στην ευρωπαϊκή γκάμα της ιαπωνικής φίρμας.

Το μικρό SUV της Toyota θα βασίζεται στην πλατφόρμα -γνωστή με την κωδική ονομασία GA-B- που χρησιμοποιεί και το νέο Yaris, ωστόσο, σύμφωνα με τον Βρετανό θα αποτελεί κάτι περισσότερο από μια «ειδική» έκδοση με αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

«Αυτό το μοντέλο θα προσθέσει στην επιτυχία του Yaris στην Ευρώπη και προβλέπουμε ότι αυτά τα οχήματα θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 30% του όγκου πωλήσεων της Toyota στην Ευρώπη έως το 2025. 

Δεν θα χρειαστεί να περιμένετε πάρα πολύ για να δείτε τον τελικό σχεδιασμό και θα δείτε ότι αυτό δεν είναι μόνο ένα Yaris με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και σύστημα τετρακίνηση, αλλά ένα εντελώς νέο και ξεχωριστό μοντέλο με δυναμικό σχεδιασμό και προσωπικότητα”, δήλωσε σχετικά ο Matt Harison.

Το compact SUV της Toyota θα κατασκευάζεται στη Γαλλία, στο πλευρό του νέου Yaris και όπως όλα δείχνουν θα διαθέτει ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις με το best seller της ελληνικής αγορά.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Fiat Panda: Τέσσερις δεκαετίες περιβαλλοντολογικής ευαισθησίας

cars

H Lamborghini teas-άρει το νέο της V12 hypercar! (video)

cars

To Jesko Absolut είναι το ταχύτερο Koenigsegg

cars

«Δύο στα δύο» για τον Leclerc με θρίαμβο στην Κίνα! (video)

cars

Οι καλύτεροι τετρακύλινδροι κινητήρες στην ιστορία της αυτοκίνησης

cars

Δέκα τεχνολογίες της F1 που πέρασαν στα αυτοκίνητα παραγωγής

cars

Το ανανεωμένο Hyundai i30 θα είναι στην Γενεύη

cars

Aν δεν μπορείτε να αγοράσετε αυτοκίνητο αγοράστε άρωμα… “Νέου Αυτοκινήτου” (Video)

cars

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Skoda Kodiaq

cars