CARSNEWS
NEW MODELS

Ανανέωση για το Toyota Land Cruiser

Αφού ολοκλήρωσε την ίδια διαδικασία στην εγχώρια αγορά, η Ιαπωνική εταιρία συνέχισε με την ανανέωση της Ευρωπαϊκής σειράς Land Cruiser. To προδιαγραφών 2021 Land Cruiser Prado (ή σκέτο Land Cruiser, για την Ευρώπη) θα συνοδεύεται αρχικά από ένα δυνατό πακέτο ηλεκτρονικών συστημάτων. Μεταξύ άλλων θα διαθέτει ένα αναβαθμισμένο infotainment σύστημα, με multi-touch οθόνη αφής και γρηγορότερη απόκριση και επεξεργασία λειτουργιών. Σε επίπεδο συνδεσιμότητας θα μπορεί να λειτουργεί κανονικά με Apple CarPlay και Android Auto, ενώ το Home view του θα είναι παραμετροποιήσιμο ώστε να ταιριάζει με τις ανάγκες του οδηγού. Όσο για τις μελλοντικές αναβαθμίσεις, θα γίνονται over-the-air.

Σε θέματα ασφάλειας, το ανανεωμένο Land Cruiser φοράει τη δεύτερης γενιάς σουίτα ηλεκτρονικών συστημάτων της φίρμας. Αυτό σημαίνει πως προστίθεται το σύστημα Intelligent Adaptive Cruise Control και το Pre-Collision System (PCS), το οποίο είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται ποδηλάτες, καθώς και πεζούς, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Περνώντας στο κομμάτι των κινητήρων, η κύρια αλλαγή έχει να κάνει με μία ισχυρότερη έκδοση του πετρελαιοκίνητου 2.8 κινητήρα, που αποδίδει πλέον 204 PS στις 3.000-3.400 rpm και 500 Nm ροπής στο διάστημα 1.600-2.800 rpm. Ενδεικτικά μιλάμε για μία αύξηση 27 PS στην ισχύ και 50 Nm στη ροπή του. Το πιο εντυπωσιακό εδώ είναι ότι η επιτάχυνση 0-100 έχει πέσει κατά 3 ολόκληρα δευτερόλεπτα, στα 9,9 sec. ενώ κατά 0,7 λίτρα/ 100 km (7,0 L/100 km) έχει πέσει και η μέση κατανάλωση.

Τώρα για την εξωτερική εμφάνιση, η μεγαλύτερη αλλαγή έχει να κάνει με την προαιρετική διάθεση του πακέτου Black Pack, το οποίο προσθέτει αεροδυναμικά βοηθήματα και μία σκούρα χρωμιωμένη γρίλια μπροστά, διαφοροποιεί τους προφυλακτήρες, τα φωτιστικά σώματα, τους τροχούς και γενικότερα δίνει αρκετό «χρώμα» σε αυτό που γνωρίζαμε μέχρι στιγμής.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Παραγγελία για 15 Tesla Cybertruck στο Μεξικό

cars

Ένα αυτοκίνητο για τον σκοτεινό ιππότη

cars

Η Porsche μάς μαθαίνει να τραβάμε σωστές φωτογραφίες με το κινητό μας

cars

To νέο τεύχος του Car and Driver κυκλοφορεί την 1/2!

cars

O Κen Block με ηλεκτροκίνητο Ford Fiesta στο Rallycross

cars

Απλές συμβουλές για γρήγορο και εύκολο ξεθάμπωμα των τζαμιών του αυτοκινήτου σας.

cars

H ζωή κεκλεισμένων των θυρών

cars

GP Ιταλίας 2020: Μαύρα σύννεφα πάνω από τη Μόντσα για τη Ferrari

cars

Το νέο Ford Fiesta στην Ελλάδα. Τιμές και εξοπλισμός

cars