CARSNEWS
MARKET

Απίστευτες οι τιμές του αγροτικού Renault Alaskan

Τα Pickup οχήματα ήταν στα φόρτε τους πριν από μερικά χρόνια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ωστόσο τώρα έχουν συρρικνωθεί σε τέτοιο βαθμό, που μετριούνται στα δάκτυλα της μιας παλάμης. Ο επαγγελματίας είχε αρκετές επιλογές, όμως τώρα στη χώρα μας για παράδειγμα, τα καινούργια «αγροτικά» που έχουν απομείνει είναι το Ford Ranger, το Isuzu D-Max και το Toyota Hilux, ενώ θα προστεθεί και το νέο VW Amarok.

Μία από τις πιο σημαντικές απουσίες στην αγορά, αφορά το Nissan Navara. Σε αυτό βασίστηκαν και άλλα μοντέλα που επίσης σταμάτησαν να πωλούνται, όπως είναι η Mercedes X-Class και το Renault Alaskan (δεν ήρθε στην Ελλάδα). X-Class κυκλοφόρησαν κάποιες στην Ελλάδα, παρόλα αυτά οι χαμηλές πωλήσεις (στην Ευρώπη), όπως και του Alaskan αντίστοιχα, οδήγησαν στο τέλος τους.

Σχετικά με το Renault Alaskan, έκανε πρεμιέρα τον Ιούνιο του 2016, ξεκινώντας από την Κολομβία. Στην Ευρώπη λανσαρίστηκε τον Αύγουστο του 2017 και παράγονταν στο εργοστάσιο της Βαρκελώνης. Το μήκους 5,3 μ. Alaskan διαφοροποιούνταν εξωτερικά και ειδικά μπροστά από το Navara, ακολουθώντας τη σχεδιαστική ταυτότητα της Renault. Το εσωτερικό του ήταν ίδιο με του αντίστοιχου Nissan, ενώ οι ανέσεις και ο εξοπλισμός ήταν ισάξιες με επιβατικών οχημάτων.

Έμφαση έχει δοθεί και στην οδική συμπεριφορά του Alaskan, μέσω της τοποθέτησης πίσω ανεξάρτητης ανάρτησης πενταπλών συνδέσμων, αντί άκαμπτου άξονα με φύλλα σούστας ως συνήθως στα Pickup. Το σύστημα κίνησης ενσωμάτωνε τις επιλογές 2WD, 4H και 4LO, μαζί με ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και μηχανικό μπλοκέ πίσω διαφορικό. Η γκάμα των κινητήρων περιλάμβανε το ντίζελ 2.3 λτ. 160 ίππους ή 190 ίππους (twin-turbo).

Τον Απρίλιο του 2019 εμφανίστηκε το ανανεωμένο Renault Alaskan με σχεδιαστικές και μηχανικές αναβαθμίσεις. Η διάθεσή του κράτησε για δύο ακόμα χρόνια, μέχρι που έληξε χωρίς αντικαταστάτη. Τώρα, όποιος θέλει να αγοράσει ένα τέτοιο Γάλλο αγρότη, θα πρέπει να κοιτάξει στα μεταχειρισμένα. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν, ενώ ακόμα και στη Γερμανία πωλούνται λίγα και σε πάρα πολύ υψηλές τιμές, οι οποίες κυμαίνονται από περίπου 30.000 ευρώ έως πάνω από 40.000 ευρώ! (δείτε εδώ αγγελίες). Σίγουρα πολλά λεφτά για ένα μοντέλο που δεν ήταν δημοφιλές και δεν υπάρχει καινούργιο.

Related Articles

Η πιο δυνατή Lamborghini όλων των εποχών!

cars

Άνετος θρίαμβος του Χάμιλτον στην Ισπανία

cars

Πώς ξεχωρίζει μπροστά το Hyundai i20 1.0 turbo;

cars

Στην Ελλάδα το Ford Ranger Raptor

cars

Τα Opel Ascona και Manta γίνονται 50 Ετών: Πέντε δεκαετίες εμπορικών και αγωνιστικών επιτυχιών

cars

Η συμβουλή των ειδικών για οδήγηση το χειμώνα

cars

Ολοκληρώθηκε ο 4ος Αγώνας Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2019

cars

Αγροτικό Tesla Model S είναι ο καλύτερος κουβαλητής

cars

10 αξιόπιστα αυτοκίνητα από φθηνά έως ακριβά

cars