CARSNEWS
NEW MODELS

Απίστευτο αλλά η Lamborghini έχει κατασκευάσει 10.000 Aventador

Για τα απλά, καθημερινά αυτοκίνητα ένα ύψος παραγωγής 10.000 μονάδων είναι κάτι που επιτυγχάνεται σε μερικές ημέρες και φυσικά δεν προκαλεί καμία εντύπωση σε κανέναν. Για τα υπερ- αυτοκίνητα όμως τα νούμερα είναι τελείως διαφορετικά, όπως βέβαια τελείως διαφορετικές είναι τόσο οι επιδόσεις τους όσο και οι τιμές τους.

Έτσι η Lamborghini έχει κάθε λόγο να είναι περήφανη για το ότι το κορυφαίο της μοντέλο, η Aventador, έσπασε τον αριθμό ορόσημο των 10.000 μονάδων. Και αυτό μέσα σε περίπου 9 χρόνια, μιας και η αρχική της έκδοση η τετρακίνητη κουπέ LP700-4 με τα 700 PS όπως αποκαλύπτει και η επωνυμία της έκανε την εμφάνισή της το 2011.

Στα τέλη του 2012 παρουσιάστηκε η Roadster με τα δύο αφαιρούμενα τμήματα της οροφής της να είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2016, η Aventador S είχε αεροδυναμικές βελτιώσεις, επανασχεδιασμένη ανάρτηση και 730 PS.

Το επόμενο μεγάλο βήμα εξέλιξης έγινε το 2018 με την SVJ, που είχε 770 PS και άλλες αναβαθμίσεις και πέτυχε νέο ρεκόρ στο Nürburgring για αυτοκίνητα παραγωγής. Η παραγωγή της SVJ είναι περιορισμένη στις 900 μονάδες, ενώ αυτή της SVJ 63, που αποτελεί φόρο τιμής στο έτος ίδρυσης της μάρκας στις 63.

Φυσικά SVJ και μάλιστα Roadster ήταν και η υπ’ αριθμόν 10.000 Aventador που πέρασε τις πύλες του εργοστασίου της Lamborghini και από εδώ και στο εξής θα κυκλοφορεί στην Ταϊλάνδη.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Mια Lancia Ypsilon από το μέλλον

cars

O Lawrence Stroll απέκτησε το 16,7% της Aston Martin

cars

Το JP Zero είναι αυστριακό super car που βασίζεται στη Lotus Exige

cars

Το Honda Jazz Crosstar δείχνει το δρόμο

cars

O επικεφαλής της Bugatti διευθύνει μια αυτοκινητοβιομηχανία από το σπίτι!

cars

Ένα Citroen C3 στο κρεβάτι του… Προκρούστη μόνο για την Κίνα

cars

Αυτή είναι η Toyota Corolla Cross

cars

Μια Shelby GT350R του 1965 μπορεί να γίνει η ακριβότερη Mustang

cars

Αυτός είναι ένας γύρος στο Σίλβερστοουν με ανάποδη φορά! (video)

cars