CARSNEWS
NEW MODELS

Απίστευτο: Εκτός WRC και η Γερμανία!

Ο ασφάλτινος αγώνας με κέντρο το Τρίερ είναι προγραμματισμένος για το τετραήμερο 15-18 Οκτωβρίου και μέχρι στιγμής όλα έδειχναν πως η διεξαγωγή του θα προχωρ4ούσε κανονικά. Όμως τα δεδομένα άλλαξαν αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, είχε τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της χώρας και αποφασίστηκε η παράταση της απαγόρευσης μαζικών συγκεντρώσεων κοινού έως το τέλος Οκτωβρίου.

Ο λόγος, προφανώς, είναι η αποφυγής της εξάπλωσης του COVID-19, μιας και στη Γερμανία είναι πολύ έντονος ο φόβος ενός δεύτερου «κύματος» στις αρχές του φθινοπώρου. Παράλληλα, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι το τέλος Αυγούστου και να ενθαρρύνεται η τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου ανάμεσα στους πολίτες.

Μολονότι συζητήθηκε το ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις σε αυτές τις απαγορεύσεις, θεωρείται σχεδόν αδύνατον να συμπεριληφθεί σε αυτές ένας αγώνας Ράλι, ο οποίος παραδοσιακά συγκεντρώσει εκατοντάδες θεατές τόσο στις ειδικές όσο και στο service park.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί «βόμβα» στα θεμέλια του WRC, καθώς μέχρι τώρα ο promoter δεν είχε ενδείξεις αναφορικά με πιθανή μη διεξαγωγή του αγώνα της Γερμανίας, ο οποίος εθεωρείτο ως ένας από τους εναπομείναντες «πυλώνες» της σεζόν.

Πλέον, ο promoter θα πρέπει να αναζητήσει αγώνα και για τη θέση της Γερμανίας, μιας και κάθε άλλο παρά βέβαια είναι η διεξαγωγή του. Θυμίζουμε πως ήδη έχουν ακυρωθεί τα Ράλι Πορτογαλίας, Κένυας, Φινλανδίας, Νέας Ζηλανδίας και Ουαλίας, ενώ αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να ανακοινωθεί επίσημα η ακύρωση και του τελευταίου αγώνα του προγράμματος, στην Ιαπωνία.

Με τη Γερμανία να είναι στον «αέρα», ο μοναδικός από τους εναπομείναντες αγώνες που θεωρητικά θα διεξαχθεί, είναι το Ράλι Τουρκίας στο διάστημα 24-27 Σεπτεμβρίου. Όπως έχουμε επισημάνει πολλάκις, όμως, κάθε άλλο παρά βέβαιη είναι η διεξαγωγή και αυτού του αγώνα, εξαιτίας της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στη γειτονική μας χώρας.

Ο promoter του WRC έχει συμφωνήσει ήδη με τον πρώην οδηγό αγώνων και διοργανωτή Ράλι, Urmo Aava, ώστε να διεξαχθεί αγώνας στην Εσθονία, όμως όχι στις ημερομηνίες του Ράλι Φινλανδίας (6-9 Αυγούστου), αλλά στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Θυμίζουμε, επίσης, ότι εκτός της Εσθονίας, σε συζητήσεις με τον promoter του WRC προκειμένου να φιλοξενήσουν αγώνα εντός του 2020 βρίσκονται η Λετονία, η Κροατία και το Βέλγιο.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τουρμπισμένο Suzuki Jimny με 200 ίππους; Γιατί όχι (Video)

cars

Το νέο Cupra Leon αποκαλύφθηκε και μας βάζει στην πρίζα

cars

Με τη Maserati MC12 Corsa στην Imola (Video)

cars

Το νέο κουπέ της σειράς 2 της BMW θα είναι πισωκίνητο

cars

Το Dodge Durango SRT Hellcat είναι πανίσχυρο και ταχύτατο (video)

cars

H Nissan αλλάζει τα λογότυπά της;

cars

First Drive:Alfa Romeo Tonale Q4 280PS – Οδηγούμε στην Ιταλία το σπορ SUV που μπαίνει στην πρίζα

cars

Δοκιμάζουμε το σπορτίφ Renault Clio R.S. Line TCe 130 EDC

cars

Ανανέωση και υβριδική τεχνολογία για το Kia Rio

cars