CARSNEWS
MOTONEWS

Απίστευτο και όμως αληθινό: Βρήκε την κλεμμένη μοτοσυκλέτα του μετά απ

  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/4/2023

Ο Stephen Betts βρήκε την μοτοσυκλέτα του μετά από 27 χρόνια και μάλιστα σε άριστη κατάσταση, αφού είχε ανακατασκευαστεί από τον προηγούμενο κάτοχο που δεν γνώριζε ότι ήταν κλεμμένη.

Την έκλεψαν προ 27ετίας και την βρήκε σαν καινούρια

Ο ιδιοκτήτης μιας κλασσικής Ariel που είχε κλαπεί το 1996 στην Αγγλία, πλέον έχει την μοτοσυκλέτα ξανά στην κατοχή του και μάλιστα πλήρως ανακατασκευασμένη. Ο Stephen Betts είχε χάσει κάθε ελπίδα ότι θα έβλεπε ξανά την Red Hunter του 1949, όμως η DVLA της Αγγλίας, (το αντίστοιχο υπουργείο μεταφορών στην Ελλάδα), επικοινώνησε μαζί του για να τον ενημερώσει ότι ένας νέος ιδιοκτήτης προσπαθούσε να την καταχωρήσει στο όνομα του.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Την ανακατασκεύασε χωρίς να ξέρει ότι ήταν κλεμμένη

“Ο νέος ιδιοκτήτης είχε αγοράσει τη μοτοσυκλέτα από το eBay πριν από λίγο καιρό χωρίς να γνωρίζει ότι είχε κλαπεί και αποφάσισε να προχωρήσει σε πλήρη ανακατασκευή κατά τη διάρκεια του lockdown του Covid”, είπε ο Betts. “Είχε βάλει πραγματικά την ψυχή του στη διαδικασία της ανακατασκευής και ξόδεψε πολλά χρήματα, οπότε ήταν κατανοητό το γεγονός ότι ήταν αναστατωμένος όταν ανακάλυψε ότι η μοτοσυκλέτα είχε προηγουμένως κλαπεί”. Ήταν πολύ ευγενικός όμως και καταφέραμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία με την οποία τον αποζημίωσα για το χρόνο και τα χρήματά του, καθώς είχε κάνει εξαιρετική δουλειά με τη μοτοσυκλέτα“.

Η αστυνομία βρήκε τον πραγματικό ιδιοκτήτη



Η DVLA ανακάλυψε ότι η μοτοσυκλέτα ήταν ακόμα καταχωρημένη στον κάτοχο από τον οποίο είχε κλαπεί, κάνοντας έλεγχο σε αριθμούς κινητήρα και πλαισίου καθώς η πινακίδα κυκλοφορίας δεν ταίριαζε με τους αριθμούς αυτούς. Η αστυνομία ανέλαβε την περίπτωση αυτή για περαιτέρω έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε η γνησιότητα των αριθμών και η πλαστή πινακίδα. Έτσι κάλεσαν τον πρώτο ιδιοκτήτη που είχε δηλώσει την κλοπή.

Ο Betts είχε ξοδέψει ατελείωτες ώρες να πηγαίνει σε εκθέσεις ιστορικών μοτοσυκλετών και σε διάφορα event μήπως βρει μόνος του την κλεμμένη μοτοσυκλέτα, χωρίς αποτέλεσμα.

Δήλωσε: “Όλοι δούλεψαν πολύ σκληρά για να εντοπίσουν την μοτοσυκλέτα και να τη φέρουν πίσω σε εμένα και είμαι πολύ ευγνώμων. Ήμουν πραγματικά αναστατωμένος εκείνη τη στιγμή… Δεν φανταζόμουν ότι θα την ξαναέβλεπα ποτέ”.


Βρήκε την μοτοσυκλέτα μετά από 27 χρόνια

Ήταν ανακατασκευασμένη από τον προηγούμενο κάτοχο

Επέστρεψε στην κατοχή του νόμιμου ιδιοκτήτη με τη βοήθεια της αστυνομίας

Στην Ελλάδα ή θα είχε γίνει ανταλλακτικά στο λεπτό;


 

Related Articles

EMOOV V9: 90 χλμ. / ώρα τελική για σβέλτες μετακινήσεις

cars

Moto 170: Το service στα καλύτερά του

cars

Triumph Tiger Sport 660 – Τώρα με κέρδος €1.000!

cars

Σοκ στον Έβρο: Νεκρή με τραύμα από μαχαίρι βρέθηκε 28χρονη που την αναζητούσαν

cars

Η εξωτική supermoto των 30.000 ευρώ από τη Σλοβενία

cars

Honda CBR600RR – Επιστρέφει

cars

Aprilia RSV4 / Tuono 1100 2024 – Πιο μεγάλα φτερά από ποτέ!

cars

Νεκρός ο γνωστός μοτοσυκλετιστής Νίκος Πανάρετος σε δυστύχημα

cars

ΕΛ.ΑΣ. – Αναζήτηση πληροφοριών για τροχαίο ατύχημα

cars