CARSNEWS
NEW MODELS

Απεβίωσε η επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Καίτη Κυριακοπούλου

Η Καίτη Κυριακοπούλου γεννήθηκε στο Βουκουρέστι το 1922 και είχε μία πολυτάραχη και άκρως επιτυχημένη ζωή με ότι και αν καταπιάστηκε. Στην Ελλάδα ήρθε στα 13 της χρόνια έχοντας περάσει από Αγγλία και Γαλλία, σπούδασε Μαθηματικά και Φυσική, ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο Mount Holyoke της Μασσαχουσέτης. Εξήντα χρόνια αργότερα, τιμώντας το συνολικό της έργο, το πανεπιστήμιό της, της απένειμε το degree Doctor of Humane Letters honoris causa.

Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1950 όπου και παντρεύτηκε τον Πάρι Κυριακόπουλο με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά, τον Οδυσσέα και την Φλωρίκα. Με τον θάνατο του πατέρα της, το 1970, ανέλαβε την διοίκηση των οικογενειακών επιχειρήσεων Βωξίται Παρνασσού, Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτίνης και Αδελφοί Ηλιόπουλοι.

Στη διάρκεια της επιχειρηματικής της πορείας έδειξε ιδιαίτερη φροντίδα για τις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούνταν οι εταιρείες, δημιουργώντας μεταξύ άλλων Μεταλλευτικά Μουσεία, Πολιτιστικά και Συνεδριακά Κέντρα, με στόχο την οικονομική και πολιτιστική τους ανάπτυξη.

Παραδίδοντας την διοίκηση των επιχειρήσεων στον γιο της Οδυσσέα, είχε την ευκαιρία να συνεχίσει το φιλανθρωπικό και πολιτιστικό της έργο, για το οποίο της έχουν απονεμηθεί δεκάδες διακρίσεις, ανάμεσά τους το γαλλικό παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής, το ανώτατο βραβείο του Διεθνούς Ρόταρυ, ενώ είχε ανακηρυχτεί «Γυναίκα της Χρονιάς» από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Βιογραφίας.

Υπό  τον έλεγχο της οικογένειας Κυριακοπουλου σήμερα βρισκεται η εισηγμένη εταιρεία Μοτοδυναμική που αντιπροσωπεύει στη χώρα μας τη Yamaha και την Porsche. 

Ο Όμιλος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Το Διοικητικό  Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι   του   Ομίλου Μοτοδυναμική, εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας  για την απώλεια της  Καίτης Κυριακοπούλου.

Η Καίτη Κυριακοπούλου, υπήρξε πρότυπο γυναίκας – επιχειρηματία.Ήταν πρωτοπόρος, οραματίστρια με οξύ   επιχειρηματικό πνεύμα,πάθος και θέληση  και θα αποτελεί πάντα, για όλους μας, πηγή έμπνευσης.   

Οι αξίες και το όραμα της θα συνεχίσουν να μας οδηγούν.Στη  μνήμη   της,  ο   Όμιλος  Μοτοδυναμική προσφέρει δωρεά ύψους 10.000 ευρώ στο σωματείο Μέριμνα”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τρέιλερ με μπαταρία για αύξηση της αυτονομίας των ηλεκτρικών. Έξυπνη λύση ή ουτοπία;

cars

Νέα εποχή στις After Sales υπηρεσίες της Audi

cars

Το νέο Hyundai i30 N ανεβάζει τη θερμοκρασία και τον πήχη

cars

Η Daimler περιμένει σημαντική μείωση των κερδών μέσα στο 2019

cars

Η Mercedes ετοιμάζει επίθεση με 32 νέα μοντέλα!

cars

Το υπερφυσικό Ford Raptor ντύνεται στα χρώματα του πολέμου

cars

H McLaren ανακαλεί μοντέλα της για πιθανή διαρροή καυσίμου

cars

Supra happy meal με drift, από την Toyota και τα McDonalds (βίντεο)

cars

VW ID 4: Ξεκινά η παραγωγή του στην Γερμανία

cars