CARSNEWS
NEW MODELS

Απλουστεύεται η διαδικασία αποστολής αυτοκινήτου σε άλλη χώρα

Απλουστεύεται η διαδικασία για εξαγωγές και αποστολές αυτοκινήτων στο εξωτερικό, με τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ που συνυπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ειδικότερα, με τη νέα τροποποιημένη ΚΥΑ (οικ. Α35666/1841/03-07-2020) ορίζονται πλέον τα εξής: 

– Περίπτωση εξαγωγής / αποστολής οχήματος από τη χώρα σε κράτος- μέλος της Ε.Ε. και του Ε.Ο.Χ.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της διαγραφής αρκεί πλέον η υποβολή από τον ενδιαφερόμενο στην αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών του υπογεγραμμένου από τον αποστολέα αντίγραφου δελτίου παράδοσης διεθνούς οδικής μεταφοράς εμπορευμάτων (φορτωτική CMR), στην περίπτωση που το αυτοκίνητο όχημα αποστέλλεται ως φορτίο. 

Απαιτείται επίσης βεβαίωση από την αρμόδια τελωνειακή αρχή περί χορήγησης άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας προσωρινού τύπου, εάν το αυτοκίνητο όχημα δεν αποστέλλεται ως φορτίο.

– Περίπτωση εξαγωγής / αποστολής οχήματος από τη χώρα σε κράτος- μέλος εκτός της Ε.Ε. και του Ε.Ο.Χ.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της διαγραφής αρκεί πλέον η υποβολή από τον ενδιαφερόμενο στην αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών του αντίγραφου  εκτύπωσης, μέσω του πληροφοριακού συστήματος τελωνείων του μηνύματος ΙΕ599 «Γνωστοποίηση ολοκλήρωσης της εξαγωγής που χρησιμοποιείται ως αποδεικτικό για την ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών διατυπώσεων εξαγωγής».

Η απόφαση ελήφθη γιατί με την προηγούμενη ΚΥΑ (οικ. Α 11574/638/18/22-05-2019) παρατηρήθηκαν προβλήματα στην ολοκλήρωση διαγραφής οχημάτων, καθώς προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία, απαιτούνταν η επαναταξινόμηση των οχημάτων (έκδοση νέων στοιχείων κυκλοφορίας) σε άλλη χώρα.  

Έτσι, αρκετά οχήματα είτε καθυστερούσαν να ταξινομηθούν στη χώρα που αποστέλλονταν είτε αποστέλλονταν εκ νέου σε νέο προορισμό, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η επαναταξινόμηση τους και οι ιδιοκτήτες του να χρεώνονται με τέλη κυκλοφορίας.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Geely Hao Yue είναι η ναυαρχίδα του κινεζικού κολοσσού (video)

cars

Επισπεύδεται η παρουσίαση των νέων Toyota GT86 και Subaru BRZ

cars

Η Daimler A.G. δυσκολεύεται να πουλήσει το εργοστάσιο στη Γαλλία

cars

To Hyundai Coupe επιστρέφει και είναι κεντρομήχανο

cars

Η Tesla ετοιμάζει και άρμα μάχης;

cars

Ένας γύρος στο Nurburgring με την Bugatti Chiron Pur Sport (Video)

cars

Μια Maybach πρέπει να έχει και τα ανάλογα αξεσουάρ

cars

Έξι μοντέλα της Peugeot που σημάδεψαν την εποχή τους

cars

Δοκιμάζουμε την BMW X7 M50d 400PS

cars