CARSNEWS
NEW MODELS

Αποκαλύφθηκε η περιορισμένης παραγωγής Alfa Romeo Giulia GTA

Με έναν ξεχωριστό και άκρως εντυπωσιακό τρόπο επέλεξε η Alfa Romeo να γιορτάσει τη συμπλήρωση 110 ετών από την ίδρυσή της, παρουσιάζοντας την κορυφαία έκδοση της μέχρι σήμερα γνωστής Giulia.

Ο λόγος για την Alfa Romeo Giulia GTA, η οποία έρχεται να δώσει συνέχεια σε έναν θρύλο της αυτοκίνησης ακολουθώντας την ίδια ακριβώς φιλοσοφία. Περιορίζοντας, δηλαδή στο μέτρο του εφικτού το βάρος της και αυξάνοντας την ισχύ του διπλά υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα των 2,9 λίτρων.

Ειδικότερα, η χρήση συνθετικών υλικών και ειδικότερα των ανθρακονημάτων σε επιφάνειες του αμαξώματος (οροφή, καπό) και στα μηχανικά μέρη -ο κεντρικός άξονας μετάδοσης είναι ανθρακονημάτινος- επέτρεψε τον περιορισμό του συνολικού βάρους κατά 100 κιλά γεγονός που σε συνδυασμό με την αύξηση της ισχύος στους 540 ίππων δημιουργεί την άκρως εντυπωσιακή για το μέγεθος και τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου αναλογία των 2,82 ίππων/κιλό.

Σύμφωνα με την Alfa Romeo, η Giulia GTA επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα αξιοποιώντας και τη βοήθεια του Launch Control, αν και το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι οι επιταχύνσεις από στάση αλλά η χρόνοι που μπορεί να επιτύχει η ιταλική μπερλίνα στις φημισμένες πίστες της Ευρώπης και ειδικότερα σε αυτή του Nurburgring.

Στις προδιαγραφές του αυτοκινήτου θα πρέπει να προσθέσουμε τον νέο αεροδυναμικό σχεδιασμό για τη δημιουργία του οποίου συνέβαλλε η αγωνιστική ομάδα της ιταλικής φίρμας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, ενώ θα υπάρξουν και ακόμα πιο ακραίες εκδόσεις με διθέσια διαμόρφωση και τα διακριτικά GTAm.

Συνολικά θα παραχθούν μόλις 500 αντίτυπα των Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm, με τους τυχερούς ιδιοκτήτες του κορυφαίου ιταλικού sedan να αποκτούν μαζί με το κλειδί του αυτοκινήτου ένα ειδικά σχεδιασμένο κράνος της Bell, αγωνιστική φόρμα, γάντια και παπούτσια της Alpinestar καθώς και μία συμμετοχή σε μαθήματα αγωνιστικής οδήγησης του Alfa Romeo Driving Academy.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupe μάς δείχνει την… μάσκα της

cars

Η Toyota θα διαθέτει το Highlander και στην ευρωπαϊκή αγορά

cars

Η Πλατεία Ομονοίας και το «τερατόμορφον σχέδιον»

cars

Πρωταθλητής στις ατέλειες το Tesla Model Y (Video)

cars

Τι πρέπει να κάνεις εάν βάλεις λάθος καύσιμο στο αυτοκίνητό σου

cars

BMW Isetta V8: Ένα Hot Wheels σε πραγματικό μέγεθος

cars

Αυτό είναι το πιο… εξωπραγματικό VW Beetle που έχετε δει ποτέ! (video)

cars

Verstappen vs Perez: H Red Bull τοποθετείται επίσημα για όσα έγιναν στη Βραζιλία

cars

Δοκιμάζουμε το σκληροτράχηλο Mitsubishi L200 Club Cab 2.2 4WD

cars