CARSNEWS
NEW MODELS

Αποκαλύφθηκε η Cadillac Lyriq EV με οθόνη αφής 33 ιντσών! (Video)

Αν και άργησε σχετικά να το πράξει σε σχέση με τους άμεσους ανταγωνιστές της, η Cadillac δημιούργησε τη Lyriq με σκοπό να συναγωνιστεί εμπορικά τους Γερμανούς και τη Ford σε ό,τι αφορά τα πολυτελή αμιγώς ηλεκτροκίνητα Crossover/SUV. Σύμφωνα με τα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας, το καινούργιο μοντέλο της διακρίνεται για τον χαρακτήρα του, τη σχεδίασή του, την ευρυχωρία του και το επίπεδο εξοπλισμού του.

Η Lyriq είναι το πρώτο αυτοκίνητο το οποίο βασίστηκε την καινούργια πλατφόρμα που χρησιμοποιεί μπαταρίες «Ultium», οι οποίες εξασφαλίζουν αυτονομία περίπου 480 km. Αυτές είναι 100 kWh, η διάταξή τους είναι τέτοια που να ισομοιράζεται το βάρος του οχήματος εμπρός-πίσω και μπορούν να φορτιστούν και μέσω ταχυφορτιστή 150 kW ή μεγαλύτερο. Εξωτερικά, διακρίνεται για τη σχεδίαση του αμαξώματος και των φώτων, ενώ εσωτερικά κυριαρχεί η μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής 33 ιντσών η οποία εκτείνεται από τον χώρο του πίνακα οργάνων ως το κέντρο του ταμπλώ. Όπως έγινε γνωστό, σε αυτή θα απεικονίζονται με ευκρινή γραφικά πληροφορίες από τα επιμέρους συστήματα του αυτοκινήτου και θα ενημερώνεται ο οδηγός για την κίνηση στον δρόμο, πέριξ του οχήματος. Η οθόνη έχει τη δυνατότητα να δείχνει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο χρώματα! 

Η Cadillac δεν ανακοίνωσε ακριβή στοιχεία για τη μέγιστη ισχύ, τις επιδόσεις ή την κατανάλωση ενέργειας της Lyriq. Ωστόσο, διευκρινίστηκε ότι το αυτοκίνητο θα διατίθεται είτε ως πισωκίνητο (crossover) είτε ως τετρακίνητο (SUV). Επίσης, η σχεδιαστική φιλοσοφία με τη οποία δημιουργήθηκε θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα αισθητική ταυτότητα των καινούργιων μοντέλων της εταιρείας. Τέλος, στον εξοπλισμό θα περιλαμβάνεται και το σύστημα υποβοήθησης του οδηγού το οποίο ονομάζεται «Super Cruise». Παρακάτω, μπορούμε να δούμε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία από την παρουσίαση του νέου μοντέλου.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Ferrari “έβαλε εμπρός” τις μηχανές της (video)

cars

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα, συνεργεία και πρατήρια καυσίμων

cars

Η Bugatti δοκίμασε τις Chiron Super Sport 300 Pur Sport στην πίστα του Nardo

cars

Ford: Στις 24 Σεπτεμβρίου η επίσημη πρεμιέρα του Puma ST (video)

cars

GP Ιταλίας 2020: Μαύρα σύννεφα πάνω από τη Μόντσα για τη Ferrari

cars

GP Βαρκελώνης: Μια ακόμα… χαλαρή pole position για τον Hamilton-Άφαντη η Ferrari

cars

Αυτό είναι το νέο Skoda Superb Scout

cars

To Aviar R67 είναι μια αλά ρωσικά ηλεκτρική Mustang!

cars

Η Tesla δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κίνα

cars