CARSNEWS
NEW MODELS

Αποκαλύφθηκε η coupe έκδοση του VW Tiguan

Το πρώτο τετράθυρο coupe SUV στην ιστορία της Volkswagen είναι γεγονός. Ο λόγος για το γνωστό σε όλους εμάς Tiguan, το οποίο  για τις ανάγκες τις κινεζικής  αγοράς εγκατέλειψε τον αυστηρό προσανατολισμό του υιοθετώντας τις πιο ελκυστικές σχεδιαστικές γραμμές ενός τετράθυρου coupe αμαξώματος.

Το Tiguan X, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, έχει αποκτήσεις σαφείς σχεδιαστικές αποστάσεις από τη συμβατική εκδοχή, με τις ουσιαστικότερες διαφορές να εντοπίζονται, όπως ήταν αναμενόμενο, στο πίσω τμήμα του αμαξώματος.

Πέρα από τις σχεδιαστικές ιδιαιτερότητες του  Tiguan X αισθητή είναι  και η αύξηση των  εξωτερικών διαστάσεών του και ειδικότερα του μήκους. Το τελευταίο φτάνει πλέον τα 4,77 μέτρα, παραπέμποντας στο επταθέσιο Tiguan Allspace.

Στην κινεζική αγορά το Tiguan  X προσφέρεται κατά αποκλειστικότητα με τον δίλιτρο TSI κινητήρα  βενζίνης,  η  απόδοση του οποίου  φτάνει  έως και τους 220 ίππους. Το τετρακύλινδρο σύνολο συνδυάζεται κατά αποκλειστικότητα με το ημιαυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων, ενώ δεν γίνεται λόγος για σύστημα τετρακίνησης ούτε και ως προαιρετική επιλογή.

Το ερώτημα βέβαια για το αν  το Tiguan  X  πρόκειται να  διατεθεί και στη γηραιά ήπειρο παραμένει, με την επικαιοροποιημένη  εκδοχή του  γερμανικού   μοντέλου να  βρίσκεται προ  των ευρωπαϊκών πυλών και  το  VW Nivus να ακολουθεί  θέλοντας να  καταστήσει προσιτή την απόκτηση ενός τετραθυρου coupe SUV

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αυτά είναι τα σημεία στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου που πρέπει να απολυμάνεις

cars

Ξέρετε πότε φτιάχτηκε το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο; (Video)

cars

H Lamborghini teas-άρει το νέο της V12 hypercar! (video)

cars

Αποκαλύφθηκε η περιορισμένης παραγωγής Alfa Romeo Giulia GTA (video)

cars

Νέο Hyundai Tucson: Με 290 ίππους και αφοπλιστική εμφάνιση

cars

Το Futuro-e που παρουσίασε η Maruti Suzuki είναι πλήρως ηλεκτρικό

cars

Πόσο γρήγορα πουλήθηκαν τα σπέσιαλ Honda Civic Type R στον Καναδά;

cars

Κορωνοϊός: Επιστροφή χρημάτων από ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων

cars

Αποκλειστικές εικόνες: Το νέο Audi A3 στους δρόμους της Ανδαλουσίας

cars