CARSNEWS
NEW MODELS

Αποκαλύφθηκε το VW Taigun

Το alter ego του γνωστού σε όλους μας VW T-Cross πρόκειται να αποτελέσει το Taigun η επίσημη πρεμιέρα του οποίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Νέου Δελχί.

Το Taigun επιστρέφει σε ένα μεγάλο εκθεσιακό γεγονός σχεδόν εννέα χρονιά μετά από την παρουσία του ως πρωτότυπο στο σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι. Εκείνη την εποχή αίσθηση είχαν προκαλέσει οι συμπαγείς διαστάσεις τους και ειδικότερα το μήκος του οποίου έφτανε τα 3,86 εκατοστά.

Έκτοτε το VW Taigun αποσύρθηκε από την πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, δίνοντας χώρο σε ουκ ολίγους κατασκευαστές που θέλησαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορίας των μικρών SUV.

H έναρξη στην παραγωγή του VW T-Cross διόρθωσε κάπως τα πράγματα, ωστόσο, η ελπίδα ότι η γερμανική φίρμα θα περάσει στην παραγωγή και μικρότερο SUV, στα πρότυπα του Taigun, δεν έσβησε ποτέ.

Σήμερα, το VW Taigun παίρνει σάρκα και οστά με σκοπό να αποτελέσει το αστικών διαστάσεων SUV που θα εκπροσωπήσει τη γερμανική φίρμα σε ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά της Ινδίας.

Με μήκος 4,2 μέτρα δεν διαφοροποιείται σημαντικά από το “δικό μας” T-Cross, ωστόσο, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος των 20,5 εκατοστών του προσφέρει την ικανότητα να ανταπεξέρχεται σε πιο απαιτητικά τερέν.

Σε ό,τι αφορά στην γκάμα των κινητήρων, το γνώριμο τρικύλινδρο σύνολο του 1,0 λίτρου είναι αυτό που θα εφοδιάζει τη βασική έκδοση του αυτοκινήτου αποδίδοντας 95 και 115 ίππους.

Ο TSI κινητήρας του 1,5 λίτρου θα αποτελεί τη δεύτερη επιλογή, ενώ σχεδόν βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται και η παρουσία μιας έκδοσης διπλού καυσίμου (βενζίνη-φυσικό αέριο).

Με δεδομένες τις ομοιότητες ανάμεσα στο VW T-Cross και το VW Taigun, θα αποτελέσει μάλλον έκπληξη αν σταδιοδρομήσει και στην ευρωπαϊκή αγορά για την οποία οι Γερμανοί έχουν άλλα σχέδια προορίζοντας το VW Nivus.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο διεκδικεί το ρεκόρ σε ταχύτητα φόρτισης;

cars

Πότε η Aston Martin θα εγκαταλείψει τον V8 της Mercedes-AMG;

cars

H BMW διευρύνει τη γκάμα των diesel κινητήρων με ήπια υβριδικά σύνολα

cars

Δοκιμάζουμε τη νέα, hi-tech και πρακτική Mercedes-Benz GLA 200

cars

Με αυτό το Toyota 2000GT μπορείς να σερφάρεις

cars

Η Alpine μπαίνει στη Formula 1

cars

Η VW κλείνει σταδιακά το θέμα του dieselgate

cars

Honda: Δύσκολα θα διατηρηθεί το χειροκίνητο κιβώτιο στα EV

cars

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την εορταστική περίοδο

cars