CARSNEWS
NEW MODELS

Αποσπώμενος ψηφιακός πίνακας οργάνων για τη Lotus

Ο πίνακας αυτός μπορεί εύκολα να κουμπώσει σε Lotus Elise και Exige V6, μοντέλα από το 2008 και έπειτα. Ο χρήστης μπορεί να ολοκληρώσει ο ίδιος την τοποθέτηση, καλό όμως είναι να απευθυνθεί σε κάποια αντιπροσωπεία της εταιρίας, που θα του το εγκαταστήσουν δωρεάν και έτσι θα ισχύσει και η εγγύηση των δύο ετών. Όσο για το κόστος του ψηφιακού αυτού πίνακα, κυμαίνεται στα 1.620 ευρώ.

Τι κερδίζει τώρα από αυτή την κίνηση. Ο ψηφιακός αυτός πίνακας δεν είναι άλλο από μία μονάδα με οθόνη TFT 6 ιντσών, εφοδιασμένη με όλα όσα θα ήθελε κανείς για χρήση στην πίστα. Καταρχήν έρχεται με προεγκατεστημένες περισσότερες από 4.000 πίστες ανά τον κόσμο. Χάρη στη χρήση GPS μπορεί να μετράει χρόνους γύρων και να αναλύει την απόδοση και τον τρόπο οδήγησης του χρήστη, είτε σε πραγματικό χρόνο είτε αργότερα, κατεβάζοντας τα δεδομένα σε κάποιον υπολογιστή.

Μία σειρά από στοιχεία τηλεμετρίας όχι μόνο κάνουν πιο απολαυστική την εμπειρία σε track days αλλά βοηθούν και τον οδηγό να βελτιώσει τις ικανότητές του, μελετώντας τα στοιχεία που προκύπτουν από τους χρόνους και τις επιταχύνσεις σε κάθε σημείο της πίστας. Σύμφωνα με δήλωση του Chris Hinks, Διευθυντή Aftersales της Lotus, «Γνωρίζουμε ότι οι πελάτες μας εκτιμούν τη μηχανοκίνητη κληρονομιά των αυτοκινήτων Lotus και τους αρέσει να χρησιμοποιούν τα οχήματα τους σε track days. Η ενσωμάτωση ενός ψηφιακού πίνακα οργάνων σε μία Elise ή Exige σίγουρα θα ενισχύσει αυτήν την εμπειρία».

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Tesla θα καταργήσει τις πρέσες και θα χρησιμοποιεί χυτά εξαρτήματα αλουμινίου

cars

Το 700 CL-X της CFMOTO έρχεται και στην Ελλάδα

cars

Τα supercars που σημάδεψαν την ιστορία της Porsche (Video)

cars

Ο τελευταίος χορός της σύγχρονης Lancia Stratos

cars

Στην Ελλάδα το υβριδικό Fiat Panda. Από 11.990 ευρώ και χωρίς τέλη κυκλοφορίας

cars

Honda S660: ανανεωμένο και αναβαθμισμένα από τα πολλά νέα αξεσουάρ

cars

Τι στόχο έχει η Volkswagen για την Tesla;

cars

Νέα, εξελιγμένη πλατφόρμα της McLaren για ηλεκτρικά οχήματα

cars

Η σχεδιαστική φιλοσοφία του Pininfarina (βίντεο)

cars