CARSNEWS
AUTONEWS

Αποσύρεται αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Ford, Moray Callum.

Ο σχεδιασμός αυτοκινήτων κυλάει στις φλέβες της οικογένειας Callum καθώς εκτός από τον Ian, υπάρχει και ο Moray που μπορεί να μην ακούγεται συχνά, αλλά έχει εξίσου εντυπωσιακή καριέρα. Ο Moray Callum ξεκίνησε την πορεία του στη βιομηχανία αυτοκινήτου το 1982 και στα 38 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από τότε, εργάστηκε στα τμήματα σχεδιασμού μεγάλων εταιριών όπως το Groupe PSA, η Ghia και η Mazda, όπου σχεδίασε μεταξύ άλλων την 3η γενιά του MX-5 αλλά και το CX-7 SUV. Τα τελευταία 7 χρόνια όμως εκτελούσε καθήκοντα αντιπροέδρου σχεδιασμού στην Ford και θεωρείται υπεύθυνος για πολύ σημαντικά μοντέλα όπως η τρέχουσα Mustang, το GT supercar και η ηλεκτρική Mustang Mach-E.

Η θητεία του στην αμερικανική εταιρία φτάνει στο τέλος της με την συνταξιοδότηση του Callum και μαζί με αυτήν, έρχεται και ο αντικαταστάτης του. Την θέση του θα καλύψει ο Anthony Lo που μετακομίζει στις Η.Π.Α. έπειτα από μία δεκαετία στο σχεδιαστικό κέντρο της Renault στο Παρίσι, όπου διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην διαμόρφωση της “Cycle of Life” στρατηγικής της γαλλικής εταιρίας. Πριν την Renault δε, ο Lo δούλεψε για την Opel και την Saab ενώ μία από τις πρώτες του δουλειές, στα τέλη της δεκαετίας του ’80, ήταν ο σχεδιασμός του εμβληματικού Lotus Carlton.

Με την ταχύτητα με την οποία εξελίσσονται οι τεχνολογίες και οι προσδοκίες, πιστεύω ότι τα αυτοκίνητα θα αλλάξουν περισσότερο την ερχόμενη δεκαετία απ’ ότι έχουν αλλάξει τον τελευταίο αιώνα.

Δήλωσε ο Lo αναλαμβάνοντας καθήκοντα στην Ford και δείχνοντας ότι έχει τη σωστή νοοτροπία.

The post Αποσύρεται αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Ford, Moray Callum. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Jaguar F-Type facelift. Εκτενέστατο και ουσιώδες!

cars

Αναβάλλεται το ντεμπούτο του νέου Hummer!

cars

Ηλεκτροκίνηση: 80 εκατ. ευρώ για τη δράση «Φορτίζω παντού»

cars

Rolls-Royce Cullinan by Mansory. Το δώρο που δεν τελειώνει…

cars

Πιέζει στο “μέτωπο” του εξηλεκτρισμού η Mercedes-Benz.

cars

Νίκη για τους Λέικερς με ασταμάτητο Ράσελ, παρά το triple double του Γιάννη Αντετοκούνμπο

cars

Κατά λάθος επιβεβαίωση για το Ford Bronco Raptor.

cars

Honda e. Τον Σεπτέβριο στη χώρα μας από 35990 Ευρώ

cars

Model 3 εναντίον RS5 και GLC63 S με ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

cars