CARSNEWS
AUTONEWS

Αποχωρεί ο επικεφαλής της Toyota, Akio Toyoda!

Μεγάλες ανακατατάξεις στην Toyota Motor Corporation με τον τρέχοντα πρόεδρο και CEO, αλλά και εγγονό του ιδρυτή της εταιρίας, Akio Toyoda να αποχωρεί, αφήνοντας στην θέση του τον μέχρι τώρα επικεφαλής της Lexus και της Toyota Gazoo Racing, Koji Sato. Οι αλλαγές θα έχουν ισχύ από την 1η του ερχόμενου Απριλίου, με τον Toyoda να αναλαμβάνει την θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας καθώς ο τρέχον Πρόεδρος, Takeshi Uchiyamada, γνωστός και ως πατέρας του Prius από την δουλειά του στην εξέλιξη του δημοφιλούς και καινοτόμου υβριδικού, θα παραδώσει την έδρα του αλλά θα διατηρήσει μία θέση στο Δ.Σ.

Πιστεύω ότι τα τελευταία 13 χρόνια, έχω χτίσει στιβαρά θεμέλια για να παραδώσω την σκυτάλη.

Δήλωσε ο Akio Toyoda, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα το 2009 και καθοδήγησε την ιαπωνική μάρκα σε πολύ δύσκολες εποχές – από την οικονομική κρίση του 2009 σε ένα παγκόσμιο “σκάνδαλο” ανακλήσεων και από τον ισχυρό σεισμό του 2011 στην μετάβαση στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι υπό την ηγεσία του Toyoda-san, η Toyota μεγάλωσε, δυνάμωσε και έχει τις δυνατότητες να ανταπεξέλθει σε οτιδήποτε επιφυλάσσει το μέλλον. Ο Toyoda-san, 66 ετών πλέον, έχει συνεργαστεί στενά με τον 53-χρονο διάδοχο του, Sato-san ενώ η… προαγωγή του τελευταίου στην κορυφή της ιεραρχίας της Toyota φαίνεται πως ικανοποιεί σε πρώτη φάση τους οπαδούς της μάρκας αλλά και τις αγορές καθώς πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος “αγαπά τα αυτοκίνητα” σύμφωνα με τον Toyoda-san και έχει καταθέσει τα διαπιστευτήρια του στις θέσεις που είχε πριν φτάσει στην κορυφή του ιαπωνικού κολοσσού.

Το έργο του όμως δεν είναι καθόλου εύκολο. Ο Toyoda-san έχει θέσει τις βάσεις αλλά ο Sato-san θα πρέπει να “χτίσει” πάνω σε αυτές αφού ο ανταγωνισμός όχι μόνο από τις παραδοσιακές δυνάμεις αλλά και από την Silicon Valley και την Κίνα αυξάνεται διαρκώς. Ταυτόχρονα, έχει ασκηθεί κριτική στην Toyota για αυτό που έχει χαρακτηριστεί ως κωλυσιεργία στην υιοθέτηση της τεχνολογίας της ηλεκτροκίνησης και έχει ως αποτέλεσμα η εταιρία να μείνει πίσω από τον ανταγωνισμό. Καλή επιτυχία και καλή τύχη λοιπόν στον Koji Sato στα νέα του καθήκοντα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ferrari 288 GTO. Το ξεχασμένο κτήνος που δεν έτρεξε ποτέ στο Group B.

cars

Η Nissan ανανεώνει τα SUV της ελπίζοντας σε ανάκαμψη!

cars

Mini: Τα (υπόλοιπα) ηλεκτρικά είναι βαρετά.

cars

Νέο Peugeot 308. Διεκδικεί αυτό που του αξίζει!

cars

Δυναμικά χρώματα σε τοίχο και ταβάνι: Τι να μη φοβηθείτε και τι να προσέξετε

Bury

Αυτά είναι τα μέλη της συμμορίας που εξαπατούσαν και έκλεβαν ηλικιωμένους – Εμφανιζόντουσαν ως λογιστές και ασφαλιστές

cars

Επετειακή προσφορά της Nissan

cars

Ανακάλυψε το τρίτο άτομο στο γάμο της χάρη σε εφαρμογή γυμναστικής

cars

Η Toyota παρουσίασε το υπέροχο Copen GR Sport!

cars