Ράλι Ντακάρ
Alastair Staley/LAT Images/Aston Martin F1 Media
Παρά την πρόσφατη διάψευση του Φερνάντο Αλόνσο για τις φήμες περί συμμετοχής του στο Ράλι Ντακάρ του 2027, ένας Ισπανός δημοσιογράφος εντόπισε τον δις πρωταθλητή της Formula 1 να πραγματοποιεί δοκιμές με την ομάδα της Prodrive στην έρημο του Μαρόκου. Το αγωνιστικό πρωτότυπο που οδηγούσε πρόκειται να φέρει τα σήματα της Aston Martin.
Ο Αλόνσο πραγματοποίησε την πρώτη του δοκιμή με το αυτοκίνητο την περασμένη εβδομάδα στην έρημο της Μερζούγκα. Την πληροφορία γνωστοποίησε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ο δημοσιογράφος Ζεράρ Φαρέ, ο οποίος βρισκόταν στην ίδια τοποθεσία για διαφορετική επαγγελματική υποχρέωση.
Ωστόσο, η Aston Martin δεν έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει επίσημα ότι ο Ισπανός θα λάβει μέρος στο προσεχές Ράλι Ντακάρ, το οποίο προβλέπεται να διεξαχθεί το πρώτο 15ήμερο του Ιανουαρίου του 2027 στη Σαουδική Αραβία. Αβεβαιότητα υπάρχει ακόμη και για την ίδια τη διεξαγωγή του αγώνα, καθώς δεν παρέχονται απόλυτες εγγυήσεις μετά τις νέες εντάσεις με τους Χούθι που έχουν προκύψει στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες.
Παρά τις εκκρεμότητες αυτές, το ισπανικό μέσο soymotor.com αναφέρει ότι έχει ήδη συμφωνηθεί η συμμετοχή του 45χρονου Αλόνσο με το πρωτότυπο της Prodrive. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έφερε μέχρι πέρσι το σήμα της Dacia, ενώ πλέον θα διαθέτει αμάξωμα της Aston Martin. Στη θέση του συνοδηγού του θα βρίσκεται ξανά ο Μαρκ Κομά, ο θρύλος των μοτοσικλετών του αγώνα.
Δείτε παρακάτω το βίντεο του Ισπανού δημοσιογράφου από τις δοκιμές του Φερνάντο Αλόνσο με την Prodrive στο Μαρόκο:


