CARSNEWS
AUTONEWS

Απ’ ότι φαίνεται, η Sony βγάζει κι αυτοκίνητα τώρα!

Η Sony είναι ένας τεχνολογικός κολοσσός που κατασκευάζει και πουλάει οτιδήποτε από τηλεοράσεις, συστήματα ήχου, κάμερες και φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα, το Playstation και πολλά ακόμα. Πολλά, στα οποία όμως δεν συμπεριλαμβάνονται τα αυτοκίνητα, κάτι που ενδεχομένως να αλλάξει στο μέλλον καθώς η ιαπωνική εταιρία, απρόσμενα και απροειδοποίητα, αποκάλυψε στο Consumer Electronics Show του Las Vegas το Vision-S. Ένα πρωτότυπο που σύμφωνα με το μεγάλο αφεντικό της Sony, Kenichiro Yoshida, “ενσωματώνει την συνεισφορά μας στο μέλλον της κινητικότητας”.

Η λογική λέει ότι η Sony δεν πρόκειται να λανσάρει ποτέ ένα αυτοκίνητο καθώς αυτό εμπεριέχει ρίσκα και επενδύσεις που δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρει μία εταιρία που εστιάζει σε προϊόντα τεχνολογίας. Έτσι, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το Vision-S Concept ως ένα “κέλυφος”. Έναν φορέα τεχνολογίας που δημιουργήθηκε  σε συνεργασία με την Magna Steyr, την Bosch, την Nvidia και άλλες εταιρίας για να παρουσιάσει στο κοινό το δικό της όραμα όσον αφορά στα συστήματα που θα υπάρχουν σε ένα μελλοντικό αυτοκίνητο… αυτόνομο αυτοκίνητο! Πριν προχωρήσουμε σε αυτά όμως, ας αναφέρουμε ότι το Vision-S κινείται χάρη σε ένα ζεύγος ηλεκτροκινητήρων που παράγουν συνδυαστικά 272 ίππους και επιταχύνουν το πρωτότυπο στα 100 km/h σε 4,8 δευτερόλεπτα και μέχρι την τελική ταχύτητα των 240 km/h.

Το πρωτότυπο της Sony ενσωματώνει ούτε λίγο, ούτε πολύ 33 αισθητήρες διαφόρων ειδών: CMOS οπτικούς υψηλής ευκρίνειας, Solid State LiDAR, “Time-of-Flight” που εντοπίζουν και αναγνωρίζουν τους επιβάτες για την βελτιστοποίηση των συστημάτων άνεσης και ψυχαγωγίας κ.ά. Εξοπλίζεται επίσης με λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία “cloud” στο οποίο έχουν πρόσβαση οι επιβαίνοντες μέσω της μεγάλης οθόνης στο ταμπλό. Μία ενδιαφέρουσα πρόγευση για το μέλλον όπως το οραματίζεται μία εταιρία στο επίκεντρο της τεχνολογίας.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Φρανκφούρτη δεν θα φιλοξενήσει την έκθεση αυτοκινήτου το 2021!

cars

Skoda. Φροντίζει για το service των αυτοκινήτων σας

cars

Συνεχίζει να πρωτοπορεί ο Δήμος Τρικκαίων

cars

Lancia – Στο Rally Monte Carlo Historique με τη θρυλική 037

cars

Facelift εκ βάθρων για το Opel Grandland.

cars

Bentley, Porsche ή Audi; Τρία διαφορετικά μοντέλα και μία μεγάλη ευθεία!

cars

Νέο Michelin e.Primacy. Ανθεκτικό και φιλικό προς το περιβάλλον

cars

Ηλεκτρική ανησυχία εξ ανατολών!

cars

Κολλημένοι στις οθόνες: Η 2η σεζόν του Drive to Survive στις 28 Φεβρουαρίου!

cars