CARSNEWS
AUTONEWS

Αργεί ακόμα το επόμενο Subaru WRX…

Η παρουσίαση του Subaru Levorg Prototype και πιο συγκεκριμένα, ο υπερτροφοδοτούμενος 1800άρης βενζινοκινητήρας με τον οποίον εξοπλίζεται, ξύπνησαν ξανά την επιθυμία του κόσμου για ένα νέο WRX. Δεν είναι λίγοι αυτοί που είδαν το κινητήριο σύνολο του Levorg στην έκθεση του Τόκιο και σκέφτηκαν πόσο θα ταίριαζε στην επόμενη γενιά της πολυαγαπημένης “φτερούγας” αλλά απ’ ότι φαίνεται, ακόμα κι αν ισχύει ότι αυτό θα χρησιμοποιηθεί και στο νέο WRX, το μοντέλο καθεαυτό θα αργήσει να παρουσιαστεί.

Ήδη από το 2018 η Subaru, μέσω του επικεφαλής της στην Αυστραλία, Colin Christie, είχε δηλώσει πως ο αντικαταστάτης των WRX και WRX STI δεν απέχει μία δεκαετία, αλλά “σίγουρα δεν θα παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες”. 12 μήνες (και παραπάνω) πέρασαν και δυστυχώς, ο Christie δεν έχει κάτι περισσότερο να μας πει. Απλά επανέλαβε ότι “δεν πρόκειται [να παρουσιαστεί] το 2020”, άρα πάμε άλλους 12 μήνες πίσω και αυτό είναι κάπως περίεργο γιατί το WRX είναι ήδη μία γενιά πίσω, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το τελευταίο Impreza κυκλοφορεί στην αγορά από τα τέλη του 2016 και βασίζεται στην υπερσύγχρονη Subaru Global Platform αλλά το WRX πωλείται με ελάχιστες αλλαγές από το 2014, χρησιμοποιώντας μία παλαιότερο, λιγότερο προηγμένη αρχιτεκτονική. Για να μην αναφέρω τις δηλώσεις του επικεφαλής πωλήσεων και marketing της Subaru Ευρώπης, David dello Stritto από 2 χρόνια πίσω, που έκαναν άφηναν να εννοηθεί ότι το επόμενο WRX θα “εξηλεκτριστεί” ώστε να συμμορφώνεται με τους νέους κανονισμούς εκπομπών ρύπων. Προφανώς θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2021, στην καλύτερη των περιπτώσεων, για να δούμε τι έχει ετοιμάσει η ιαπωνική εταιρία για τους οπαδούς των επιδόσεων…

Related Articles

MasterChef: H γνωριμία του Σωτήρη Κοντιζά με τη σύζυγό του – «Μωρή, σου έδωσε το τηλέφωνο η Κινέζα;»

cars

BMW 320d Xdrive. Με προορισμό…την οδήγηση

cars

Στα αγγλικά οι ψηφιακές εφαρμογές απόκτησης ΑΦΜ και κλειδάριθμου

Bury

Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: Καταβλήθηκαν οι επιδοτήσεις σε 676 δικαιούχους

cars

Πύραυλο των Χούθι κατέρριψαν οι αμερικάνικες ένοπλες δυνάμεις – Αναφέρουν πως είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

Bury

Βίντεο με τη στιγμή που αρκούδα επιτίθεται στο κέντρο πόλης στη Σλοβακία

cars

Pagani Huayra Imola. Συγκλονιστική και πανίσχυρη!

cars

100 Χρόνια Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

cars

Rolls-Royce Boat Tail. Ένα 6-μετρο έργο τέχνης πολλών εκατομμυρίων!

cars