CARSNEWS
F1 & RACES

Αργεί πολύ η συνταξιοδότηση για τον Vettel!

Μπορεί ο Sebastian Vettel να βρέθηκε πολύ κοντά στο να μείνει εκτός Formula 1 το 2021, ωστόσο όχι απλά μένει αλλά μένει και μακροπρόθεσμα.

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Aston Martin Racing, ενώ καθώς η αγάπη του για το σπορ και η θέλησή του να αγωνίζεται παραμένουν σε υψηλό επίπεδο, δεν σκέφτεται καν τη συνταξιοδότηση. Έθεσε μάλιστα και σχετικό ορίζοντα σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Die Zeit.

«Είμαι 33 ετών τώρα και θα είμαι στις πίστες για άλλα τρία χρόνια. Δεν νομίζω πως θα θέλω να αγωνίζομαι στα 40. Άρα έχω μπροστά μου 3 έως 7 χρόνια ακόμα στη Formula 1», είπε ο Γερμανός.

Όλα αυτά ενώ ο Kimi Raikkonen είναι ήδη 41 και επιβεβαιώθηκε πως θα οδηγεί και το 2021 για την Alfa Romeo Racing, o Fernando Alonso είναι 39 και τα επόμενα δύο χρόνια θα οδηγεί για τη Renault/Alpine ενώ λίγο μετά την κατάκτηση του έβδομου παγκόσμιου τίτλου του, ο 35χρονος Lewis Hamilton «απείλησε» τον ανταγωνισμό πως νιώθει πως είναι ακόμα στην αρχή!

vettel-turkey20-a1000x600

Στη συνέχεια, ο Vettel μίλησε και τη δύσκολη εμπειρία της φετινής σεζόν στη Scuderia Ferrari, μία σεζόν που αποτελεί άδοξο φινάλε σε μία συνεργασία με μεγαλεπήβολους στόχους αλλά δυσάρεστη έκβαση. Καθώς επίσης και για τη νέα πρόκληση, της Aston Martin.

«Η φετινή σεζόν ήταν πολύ δύσκολο και πρέπει να παραδεχθώ πως άρχισα ακόμα και να αμφιβάλλω για τις ικανότητές μου. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα στην πίστα ενώ και οι σχέσεις μου με την ομάδα δεν ήταν οι καλύτερες. Ο έρωτας τελείωσε αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχω κίνητρα. Έχω προσδοκίες για τους επόμενους αγώνες ενώ το νέο project με την Aston Martin, ανοίγει ορίζοντα για πολλά ενδεχόμενα. Δεν θα γνωρίσουμε άμεσα επιτυχίες αλλά είμαι σίγουρος πως θα είναι εντελώς διαφορετικό το κλίμα και οι στόχοι. Ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα να εξελιχθεί», σχολίασε ο οδηγός από το Χέπενχαϊμ.

O Γερμανός τερμάτισε τρίτος στο Grand Prix Τουρκίας κι αυτή ήταν η πρώτη του φετινή παρουσία στο βάθρο.

vettel-turkey20-c1000x600

 Διαβάστε επίσης:

F1 Vlog για το… μπακλαβά Grand Prix (vid)

King Lewis: Η αποκλειστική συνέντευξη του Hamilton στο carsnews

Instagram F1 Live: Η συζήτηση για το Grand Prix Τουρκίας

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Κατά των νέων κανονισμών της F1 o Adrian Newey

cars

O Βολφ ανανέωσε με τη Mercedes και έστειλε μήνυμα νίκης

cars

Ο Boris Johnson θέλει να «σώσει» το Grand Prix Μ. Βρετανίας

cars

Formula 1, GP Σιγκαπούρης: O Λεκλέρ ταχύτερος στο 1-2 της Ferrari στις πρώτες δοκιμές

cars

Δε θα γίνει το GP Αυστραλίας!

cars

Formula 1: Νίκη Μαξ Φερστάπεν και στη Βραζιλία

cars

Θα βρει τον Vettel σε άλλη ομάδα το 2021;

cars

Formula 1: H TUDOR επιστρέφει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό

cars

Mini αφιέρωμα στις σεζόν 1994 -2013

cars