CARSNEWS
NEW MODELS

Αρχίζουν οι πωλήσεις του ηλεκτροκίνητου Xpeng P7

Η Xpeng Motors (ή αλλιώς Xiaopeng Motors) ιδρύθηκε το 2014 με σκοπό να δημιουργεί αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα και να ανταγωνίζεται την Tesla αναφορικά με την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης αυτών και την αυτονομία τους, μέχρι την υποχρεωτική φόρτισή τους. Το P7, το πιο πρόσφατο δημιούργημά της, παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο πέρυσι στην Έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης και οι πωλήσεις του στην κινεζική αγορά θα αρχίσουν από τις 27 Απριλίου.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την εταιρεία, το P7 εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Nvidia η οποία παρείχε την απαραίτητη τεχνολογία ηλεκτρονικών που απαιτούνταν. Όπως δήλωσε ο κ. Xinzhou Wu, Αντιπρόεδρος στο τμήμα αυτόνομης οδήγησης της Xpeng Motors, το νέο μοντέλο δοκιμάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες σε ό,τι αφορά στη χαμηλή θερμοκρασία του περιβάλλοντος, η οποία έφτανε τους -40 βαθμούς Κελσίου.

Το P7 διαθέτει την ηλεκτρονική πλατφόρμα «Drive AGX Xavier» της Nvidia η οποία επιτρέπει τη λειτουργία συστήματος αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3. Για τον λόγο αυτό είναι εφοδιασμένο με 13 κάμερες, 12 αισθητήρες υπερήχων και πέντε ραντάρ, τα οποία είναι τοποθετημένα περιμετρικά του οχήματος. Επίσης, διαθέτει σύστημα πλοήγησης υψηλής ακρίβειας σε ό,τι αφορά τον εντοπισμό της θέσης του.

Οι μπαταρίες του είναι ιόντων-λιθίου, έχουν χωρητικότητα 80,87 kWh και προσδίδουν μια θεωρητική αυτονομία 706 km, βάσει του κύκλου «NEDC». Αυτό σημαίνει ότι είναι μεγαλύτερη από αυτή των μοντέλων της Tesla και αυτό είναι ένα καίριο πλεονέκτημα στο οποίο βασίζονται οι άνθρωποι της Xpeng Motors για τις πωλήσεις του P7. Το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνολικά 430 PS και το επιταχύνουν από το 0-100 km/h σε 4,3 sec. Όπως ανακοινώθηκε, θα δημιουργηθεί και μια προσιτότερη έκδοσή του η οποία θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα και η μέγιστη ισχύς του θα είναι 266 PS.  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Όταν η Porsche ζήλεψε το VW Scirocco

cars

Πυροβολώντας ένα σχεδόν αλεξίσφαιρο Tesla (Video)

cars

H Rimac έφτιαξε και δεύτερη γραμμή παραγωγής για τα πρωτότυπα του C_Two rIMCA

cars

Η Dailmer θα πληρώσει αποζημίωση 1,86 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ

cars

Η Bentley Bentayga θα αποκτήσει και plug-in έκδοση

cars

Προς πώληση η Aston Martin Rapid Station Wagon

cars

Αυτή η Mercedes E-Class είναι ο απόλυτος αυτοκινητικός Φρανκενστάιν

cars

Κορωνοϊός: Λουκέτα για τα εργοστάσια κατασκευαστών στην Ευρώπη

cars

Crash test: Έρχεται το πρώτο ομοίωμα γυναίκας – Γιατί καθυστέρησε τόσα χρόνια (video)

cars