CARSNEWS
AUTONEWS

Ας γνωρίσουμε τα αυτοκίνητα ασφαλείας της F1 για το 2021.

Το 2021 θα είναι μία περίεργη χρονιά για την Formula 1, τουλάχιστον όσον αφορά στην κατάσταση με τα αυτοκίνητα ασφαλείας. Ο λόγος, κρύβεται εντός της προηγούμενης πρότασης καθώς μιλάμε για περισσότερα από 1 μοντέλα. Η εποχή κατά την οποία η Mercedes-AMG είχε το μονοπώλιο στα Safety Cars της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχει περάσει και εκτός από την GT R, που για τη νέα σεζόν θα είναι κατακόκκινη και όχι ασημί, υπάρχει και η Aston Martin.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η αγγλική φίρμα θα παρέχει το αυτοκίνητο ασφαλείας στο πρωτάθλημα της Formula 1, έχοντας μία επιπλέον ευθύνη αλλά παράλληλα γιορτάζοντας την επιστροφή της στο άθλημα έπειτα από 60 χρόνια. Η Aston Martin προετοίμασε μία Vantage στο χαρακτηριστικό “Racing Green” χρώμα με επεμβάσεις στην ανάρτηση και την αεροδυναμική ώστε να μπορεί να διατηρήσει υψηλές μ.ω.τ. ενώ οδηγεί τα μονοθέσια στην πίστα. Σε αυτό βοηθά και ο 4-λιτρος twin-turbo V8 που παράγει ειδικά για την περίσταση 535 ίππους ( 25 σε σύγκριση με την standard έκδοση) και 685 Nm ροπής αλλά δεν μπορώ να κρύψω την απογοήτευση που πηγάζει από το γεγονός ότι η Aston δεν έκανε το βήμα παραπάνω εξοπλίζοντας την Vantage με τον υπέροχο twin-turbo V12 όπως έδειξε ότι μπορεί να κάνει με την V12 Speedster. Τι να κάνουμε όμως… Σε κάθε περίπτωση, παρέα στην Vantage Safety Car θα κάνει η DBX που θα εκτελεί καθήκοντα Medical Car και θα κινείται από τον ίδιο κινητήρα αλλά με 550 ίππους και 700 Nm ροπής.

Τις υπηρεσίες τους θα συνεχίσουν να προσφέρουν και οι Mercedes-AMG GT R και C63 S Estate ως Safety Car και ως Medical Car αντίστοιχα. Με την Aston Martin να έχει αναλάβει 12 από τους 23 αγώνες που περιλαμβάνονται στο καλεντάρι της F1 για το 2021, μένουν άλλοι 11 στους οποίους θα βλέπουμε τις κόκκινες AMG να χρησιμοποιούνται όταν απαιτείται. Ασχέτως μάρκας πάντως, το safety car θα συνεχίσει να οδηγεί ο Bernd Maylander ενώ στο τιμόνι του Medical Car θα βρίσκεται ο Alan van der Merwe.

The post Ας γνωρίσουμε τα αυτοκίνητα ασφαλείας της F1 για το 2021. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Honda, ηλεκτροκίνηση και Type R

cars

Νέο Hyundai Santa Fe: Κάτι περισσότερο από ένα facelift!

cars

Τι ετοιμάζει η Toyota για τις 16 Νοεμβρίου;

cars

Ο Σκαραβαίος – spoiler: Ο Τραχανάς δηλητηριάζεται με φόλα ενώ κυκλοφορεί και βίντεο με κακοποίηση ζώων στο διαδίκτυο

cars

Κίεβο: Η ιδέα του Πούτιν για δημιουργία ουδέτερης ζώνης δείχνει ξεκάθαρα ότι η Μόσχα σχεδιάζει να κλιμακώσει τον πόλεμο

cars

Mercedes A Class 200 7G-DCT. Της ταιριάζει

cars

Το Hyundai i30 N ανανεώνεται και προσφέρει και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη!

cars

Bentley. Με ακόμη πιο Βρετανικό στιλ  

cars

Νέο Cupra Formentor . Λίγο πρίν τη παρουσίασή του

cars