CARSNEWS
NEW MODELS

Ασύρματη σύνδεση Android Auto στα infotainment φέρνει το Android 11

Η πληροφορία αυτή έρχεται από την ίδια τη Google η οποία δήλωσε πως σχεδόν όλες οι κινητές συσκευές που θα φέρουν ή θα αναβαθμιστούν με το νέο της λογισμικό, Android 11, θα είναι σε θέση να συνδέονται ασύρματα με τα σύγχρονα infotainment των αυτοκινήτων. Για τη σύνδεση θα χρειάζεται το κινητό τηλέφωνο να υποστηρίζει Wi-Fi 5GHz, πράγμα που πληρούν και τα πιο οικονομικά μοντέλα σήμερα. Υπάρχουν βέβαια και μερικά παλαιότερα μοντέλα, μεσαίας και υψηλής κατηγορίας τιμής, που συνδέονται μόνο με το παλαιότερο πρωτόκολλο Wi-Fi 2.4GHz, οπότε εκεί ο χρήστης θα έχει μόνο την ενσύρματη εναλλακτική.

Από την πλευρά τους και οι εταιρίες αυτοκινήτων θα πρέπει να στραφούν προς αυτή την  κατεύθυνση. Μπορεί σχεδόν όλα τα διαθέσιμα infotainment να υποστηρίζουν υπηρεσίες Android Auto, σε ενσύρματη σύνδεση, πολύ λίγοι όμως κατασκευαστές αυτή τη στιγμή μπορούν να προσφέρουν ασύρματη διασύνδεση, όπως η BMW και η Ford.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τους κατασκευαστές τηλεφώνων. Μέχρι στιγμής, μόνο οι συσκευές Pixel και Nexus (της ίδιας της Google) υποστήριζαν ασύρματη διασύνδεση, καθώς και οι τελευταίες ναυαρχίδες της Samsung. Αυτό με τον καιρό θα αρχίσει να αλλάζει. Αναφορικά με τη νεότερη έκδοση λογισμικού, 11, του android, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση Beta 3 testing. Ως εκ τούτου, μέσα στις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται να λανσαριστεί επίσημα από τη Google και άλλους κατασκευαστές τηλεφώνων.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Black Friday στη Subaru – Δωρεάν Τεχνικός Έλεγχος και 20% έκπτωση σε ανταλλακτικά και εργασία

cars

Νέος twin-turbo V6 3.0 κινητήρας από την Aston Martin (Video)

cars

Αυστραλός πολιτικός θέλει να αγοράσει την Holden για… ένα δολάριο!

cars

Από τα 399 ευρώ ο φορτιστής ID Wallbox της Volkswagen

cars

Η ηλεκτροκίνηση δεν είναι πανάκεια

cars

Αυτοκίνητα που λατρέψαμε σε τιμή ευκαιρίας

cars

H Manhart αυξάνει την απόδοση της προηγούμενης Porsche 911 Turbo S στα 850 PS

cars

Η Toyota ετοιμάζει το GR Hilux για την τιμημένη αγροτιά

cars

Crash test: Έρχεται το πρώτο ομοίωμα γυναίκας – Γιατί καθυστέρησε τόσα χρόνια (video)

cars