CARSNEWS
NEW MODELS

Αυστραλός πολιτικός θέλει να αγοράσει την Holden για… ένα δολάριο!

Η Holden είναι η μάρκα η οποία αντιπροσωπεύει τα προϊόντα της GM στην Αυστραλία. Πρόσφατα μετά από ανακοινώσεις από τα κεντρικά της εταιρίας στις ΗΠΑ αποφασίστηκε να σταματήσει η δραστηριότητα του Αυστραλιανού τμήματος, δηλαδή της Holden, και εκτός από την παραγωγή να κλείσουν και τα 203 σημεία πώλησης των αυτοκινήτων της.

Ο βουλευτής James McGrath από το Queensland ανέλαβε να βγει μπροστά στην καμπάνια για την σωτηρία της εταιρίας, κατηγορώντας την GM ότι εκμεταλλεύτηκε την πανδημία και δεν μπήκε σε συζητήσεις με τους ανθρώπους της Holden  για τις αποζημιώσεις που πρέπει να λάβουν μέχρι να κλείσουν στο τέλος της χρονιάς. 

Ο McGrath κατηγόρησε την πρόεδρο της GM Mary Barra ότι ενώ η ίδια λαμβάνει εκατομμύρια σε μισθούς, έστησε στον τοίχο δεκάδες οικογένειες στην Αυστραλία. Και αναφέρθηκε στην παρουσία της GM στην Αυστραλία από το 1930, λέγοντας ότι είναι άδικο να μείνουν στον δρόμο άνθρωποι μετά από 89 χρόνια συνεργασίας. 

Έφθασε στο σημείο μάλιστα να προτείνει στην GM ότι αφού θεωρεί ότι η Holden δεν έχει καμία αξία, προτίθεται ο ίδιος να δώσει ένα δολάριο για να την αγοράσει και μετά να την λειτουργήσουν οι άνθρωποί της στην Αυστραλία.

Η GM απέφυγε να ρίξει λάδι στην φωτιά, καθώς υπάρχουν εκατομμύρια αυτοκίνητα της Holden σε κυκλοφορία στην Αυστραλία. Η αμερικάνικη εταιρία έχει υπσοχεθεί να κρατήσει σε λειτουργία μία υποδομή 200 ατόμων για να παρέχει σέρβις στα αυτοκίνητα αυτά και να καλύπτει τις εγγυήσεις, τα ανταλλακτικά κ.λπ. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Mazda MX-30: Ηλεκτρικό και -όπως κάθε Mazda- διαφορετικό

cars

Πόσο κοστίζει το whisky της Aston Martin;

cars

70 χρόνια Volkswagen Transporter

cars

Need for Speed in Real Life! (βίντεο)

cars

Η Daimler αντέχει στην κρίση

cars

Οδηγούμε τη νέα BMW X2 στην Πορτογαλία

cars

Οι 24 Ώρες του Le Mans μετατίθενται για τον Σεπτέμβριο

cars

Το XXL Range Rover της Klassen εκτός από τεράστιο είναι και θωρακισμένο

cars

Ήπια υβριδική έκδοση για το νέο Hyundai i20

cars