CARSNEWS
NEW MODELS

Αυτά είναι τα νέα ηλεκτρικά crossover της Toyota

Τη δική ηλεκτρικήαντεπίθεση ετοιμάζει η Toyota, καθώς μέσα στα επόμενα χρόνια οι Ιάπωνες πρόκειται να προσθέσουν στην γκάμα τους τουλάχιστον δύο ηλεκτροκίνητα crossovers.

Tα ηλεκτροκίνητα crossovers της ιαπωνικής φίρμας ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μετά τη διαρροή των πρωτόλειων σχεδίων τα οποία προορίζονταν για την υπηρεσία ευρεσιτεχνιών της Κίνας.

Το ένα από τα δύο crossover θυμίζει έντονα τον σχεδιασμό του BMW i3 και με δεδομένη τη συνεργασία ανάμεσα στις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες δεν αποκλείεται να μοιράζεται και άλλα στοιχεία από το ηλεκτρικό city car των Βαυαρών.

Μεγαλύτερο σε διαστάσεις θα είναι το δεύτερο ηλεκτρικό crossover της Toyota όντας στο μέγεθος της BMW iX3 ή αν προτιμάτε του Audi e-Tron.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και τα δύο crossovers θα βασίζονται στην πλατφόρμα e-TNGA της Toyota, με τη χωρητικότητας των συσσωρευτών να ξεκινά από τις 50 kWh και να φτάνει τις 100 kWh.

Αντιστοίχως, η αυτονομία υπολογίζεται ότι θα έχει αφετηρία τα 300 χιλιόμετρα, φτάνοντας στις κορυφαίες εκδόσεις ακόμα και τα 600 χιλιόμετρα.

Και οι δύο ηλεκτροκίνητες προτάσεις της Toyota θα ξεκινήσουν την εμπορική πορεία τους το 2022, πιθανώς από την Κίνα, η  οποία αποτελεί η μεγαλύτερη -με διαφορά- αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στον πλανήτη.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η γυμνή αλήθεια του διπλοκάμπινου pickup της Hyundai

cars

Η Tesla ετοιμάζει και άρμα μάχης;

cars

Βόλτα με τη Mercedes-AMG One σε πρώτο πρόσωπο! (video)

cars

VW και Audi αλλάζουν το σήμα τους για χάρη του Κορωνοϊού

cars

Στο New Hampshire είναι νόμιμο να οδηγείς ιπτάμενα αυτοκίνητα

cars

Η νέα Μercedes AMG A45 συντρίβει την BMW M2 και το Audi RS3 (Video)

cars

Μείωση προσωπικού στην Daimler

cars

Μια Lamborghini έτοιμη για χαμηλές… πτήσεις

cars

Volkswagen e-Performance Golf R: To Golf έτοιμο να μπει στην πρίζα!

cars