CARSNEWS
NEW MODELS

Αυτά είναι τα νέα Audi S3! Με 310 ίππους και τετρακίνηση

H Audi αναφέρει χαρακτηριστικά πως τα νέα της S3 είναι ισχυρότερα, πιο δυναμικά και πιο απολαυστικά οδηγικά από κάθε άλλη φορά. Κάτω από το καπό δεν υπάρχει κάποια έκπληξη αφού υπάρχει ο αναβαθμισμένος 2.0 TFSI με την ισχύ στους 310 PS και τη ροπή στα 400 Nm.

Δίχως να υπάρχει κάποιο σύστημα εξηλεκτρισμού και με τη γνωστή συνταγή του AVS (πλήρης μεταβλητός χρονισμός) η ροπή μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς μέσω της μετάδοσης quattro και του κιβωτίου S tronic με τις 7 σχέσεις. Όσο για τις επιδόσεις η Audi ανακοινώνει 4,8 sec για το «0-100» και τελική στα 250 km/h.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν τα ειδικά διαμορφωμένα οδηγική προφίλ του Drive Select όπως και διάφορες ενισχύσεις και αναβαθμίσεις στο σασί. Η Audi κάνει λόγο για ένα ηλεκτρικό booster που ενισχύει την πέδηση, η ανάρτηση έχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, η απόσταση από το έδαφος είναι μικρότερη κατά 15 mm και άλλες S βελτιώσεις.

Εξωτερικά υπάρχουν οι γνωστές S αεροδυναμικές αναβαθμίσεις με μεγαλύτερα σπόιλερ και βοηθήματα, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει ο χαρακτηριστικός διαχύτης και οι διπλές απολήξεις. Σε σχέση με τα απλά Α3 οι διαστάσεις είναι ελάχιστα αυξημένες, κατά 3 και 4 εκατοστά σε μήκος στα Sportback και Sedan, αντίστοιχα, και κατά 3 εκατοστά σε πλάτος (και για δύο S3).

Στο εσωτερικό τα πάντα κινούνται σε ρυθμούς S με το χαρακτηριστικό virtual cockpit στις 10,25’’ ή εναλλακτικά το μεγαλύτερο plus στις 12,3’’. H διάθεση των S3 Sportback και S3 Sedan στην Ευρώπη θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο με τιμές πώλησης στην Γερμανία στις 46.302€ και 47.179€, αντίστοιχα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Σχεδιαστικά πειράματα με μία διαφορετική Bentley

cars

Ταξιδεύοντας στον εικονικό κόσμο της Lancia Stratos ΗF Zero

cars

Οι Κινέζοι είναι έτοιμοι για τις αθάνατες μπαταρίες των 2 εκατομμυρίων χιλιομέτρων

cars

Αυτή είναι ίσως η πιο ωραία off road μετατροπή της νέας Porsche 911

cars

Honda XL750 Transalp 2023: Επαναφορά του θρύλου με 90 άλογα!

cars

Το Toyota Aygo δεν καταργείται και δεν θα είναι ηλεκτρικό

cars

Ξεκινά η παραγωγή του Volkswagen ID.4 (βίντεο)

cars

Alfa Romeo: Αποκαλύφθηκε το μονοθέσιο του 2020

cars

Δυσεύρετοι γίνονται οι καταλύτες αυτοκινήτων

cars